Για το νέο εργοδοτικό έγκλημα στο Βασιλικό Χαλκίδας

Δημοσιεύτηκε στις

ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Δεν  θα επιτρέψουμε να γίνει «κανονικότητα» το καθημερινό σακάτεμα των εργατών.

Στη μεγάλη λίστα των “εργατικών ατυχημάτων”, που αποτελούν πλέον καθημερινότητα στους χώρους δουλειάς σε όλη τη χώρα, προστέθηκε ένα ακόμη εργοδοτικό έγκλημα στις εγκαταστάσεις της πολυεθνικής «SABO» στο Βασιλικό Χαλκίδας, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός ακόμα συναδέλφου και το βαρύ τραυματισμό ενός άλλου.

Οι δύο εργαζόμενοι βρίσκονταν πάνω σε καλάθι γερανοφόρου οχήματος, εκτελώντας εργασίες αλλαγής λαμπτήρων τη στιγμή που υδραυλικό εξάρτημα του καλαθιού υπέστη βλάβη, με αποτέλεσμα οι δύο εργαζόμενοι να πέσουν στο έδαφος από μεγάλο ύψος και ο ένας εργαζόμενος 55 ετών, που εργάζονταν στη «SABO» μέσω εργολάβου να χάσει τη ζωή του, ενώ ο άλλος συνάδελφος να είναι βαριά τραυματίας.

Το παραπάνω περιστατικό και συνολικά ο μεγάλος αριθμός των «εργατικών ατυχημάτων» δεν οφείλονται στην “κακιά στιγμή”. Είναι αποτέλεσμα των άθλιων συνθηκών, της εντατικοποίησης της εργασίας και της ανυπαρξίας μέτρων προστασίας που επικρατούν στην πλειοψηφία των χώρων δουλειάς. Συνθήκες που αναδεικνύουν τις εγκληματικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για το θεσμικό πλαίσιο θωράκισης της εργοδοτικής ασυδοσίας που νομοθέτησαν, για τις σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, όσο και για την υποστελέχωση της Τεχνικής και Κοινωνικής Επιθεώρησης Εργασίας.

Καλούμε τα σωματεία, τους εργαζόμενους να θέσουμε σε προτεραιότητα τον αγώνα για να υπάρχουν συνθήκες υγείας κι ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Για να γυρίζουμε στο σπίτι μας, στις οικογένειες και τα παιδιά μας όρθιοι και υγιείς.

Περισσότερα

Για τους εργαζόμενους στα ΚΤΕΛ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, αντιπροσωπεία του Π.Α.ΜΕ. στην οποία συμμετείχαν  εκλεγμένοι συνδικαλιστές στα σωματεία των αστικών...
00:00:24

Δε βγαίνει ο μήνας; Βγαίνουμε στο δρόμο! Απεργία 28 Φλεβάρη!(SPOT)

Nέο σποτ για την Απεργία 28 Φλεβάρη. Δε βγαίνει ο μήνας; Βγαίνουμε στο δρόμο! Απεργία...

Όλοι στην Απεργία στις 28 Φεβρουαρίου – Τα κέρδη τους ή οι ζώες μας

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ...