Το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού καταγγέλλει το Υπουργείο Εργασίας, τον ίδιο τον υπουργό εργασίας και την ηγεσία του ΣΕΠΕ οι οποίοι αρνήθηκαν να παραλάβουν καταγγελία του σωματείου

Δημοσιεύτηκε στις

Καταγγέλλουμε το Υπουργείο Εργασίας της κυβέρνησης της ΝΔ, τον ίδιο τον υπουργό εργασίας και την ηγεσία του ΣΕΠΕ οι οποίοι αρνήθηκαν να παραλάβουν την καταγγελία του σωματείου μας που απαιτεί την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου για να σταματήσουν οι εκβιασμοί της Τράπεζας Πειραιώς προς τους εργαζόμενους στην Υπηρεσία Διαχείρισης Κόκκινων Δανείων (RBU) να μεταφερθούν ως δανειζόμενοι στην εταιρεία INTRUM χωρίς να έχουν πάρει καν στα χέρια του σύμβαση δανεισμού.

Με απίστευτες δικαιολογίες κωλυσιεργούσαν καιέκαναν μπαλάκι τα μέλη της Διοίκησης του σωματείου μας μεταξύ των υπηρεσιών του υπουργείου με στόχο να μην κατατεθεί η καταγγελία τουλάχιστον μέχρι την ώρα που τελειώνει το ωράριο της τράπεζας και λήγει η προθεσμία να δηλώσουν οι συνάδελφοι αν θέλουν να μετακινηθούν ως δανειζόμενοι. Εν τέλει αρνήθηκαν να παρέμβουν. Αναφερόμαστε στους εκατοντάδες συναδέλφους που αρνήθηκαν να «αποσχιστούν» από τη δουλειά τους στην τράπεζα Πειραιώς και τώρα εκβιάζονται με το πρόσχημα ότι θα μείνουν χωρίς αντικείμενο δουλειάς στην τράπεζα να πάνε ως δανειζόμενοι στην INTRUM.

Πρόκειται για πρωτοφανές γεγονός που επιβεβαιώνει ότι το Υπουργείο Εργασίας, όπως και πριν με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, λειτουργεί προς όφελος των τραπεζιτών, αφήνοντας απροστάτευτους τους εργαζόμενους, αφού είναι καθαρό ότι ανοίγουν το δρόμο για χιλιάδες νέες απολύσεις στις τράπεζες με κάθε μορφή.

Δε θα τους περάσει. Θα μας βρουν μπροστά τους στον αγώνα για σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα

Περισσότερα

Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Πρέβεζας: Αποφάσεις συνεδρίασης διοικητικού συμβουλίου

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΜΑΧΟΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ Καμιά θυσία για τα κέρδη και...

Σωματείο Εργαζομένων UnipakHellas: Συμβάλουμε και εμείς με τη συμμετοχή στη σύσκεψη του ΠΑΜΕ

Συναδέλφισες και συνάδελφοι το  Σάββατο 04 /  Απριλίου / 2026  θα πραγματοποιηθεί άλλη μια...

Σύλλογος Εφοριακών Άρτας – Πρέβεζας – Λευκάδας: Απόφαση συμμετοχής στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ 4 Απρίλη στην Καισαριανή

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας αποφάσισε τη συμμετοχή μας στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ...