Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους συγγενείς του 36χρονου εργάτη της ΛΑΡΚΟ

Δημοσιεύτηκε στις

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους συγγενείς του 36χρονου εργάτη της ΛΑΡΚΟ, Άρη Δάρρα, που έχασε την ζωή του σε εργατικό δυστύχημα στο χώρο του εργοστασίου στη Λάρυμνα.

Εκφράζει επίσης τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ καθώς και τη στήριξη του στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξε το σωματείο εργαζομένων ως ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στο νέο θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα.

Ο τραγικός θάνατος ενός ακόμη εργάτη στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ δεν αποτελεί ένα τυχαίο γεγονός, αλλά μια εξέλιξη που οφείλεται στην διαχρονική και συνειδητή απαξίωση της ΛΑΡΚΟ, από όλες τις κυβερνήσεις, για να υλοποιηθούν τα σχέδια τις παραπέρα ιδιωτικοποιήσεις, είναι η αιτία που δεν τηρούνται ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και Ασφάλειας, που υπάρχει  μεγάλη έλλειψη  προσωπικού σε σχέση με το οργανόγραμμα που έχει η ΛΑΡΚΟ, που γεννά σε κάθε εργαζόμενο την ανασφάλεια αν θα έχει μεροκάματο, αν θα πληρωθεί, εάν θα υπογραφεί η συλλογική σύμβαση εργασίας, εάν θα μπαίνει ήρεμος στην εργασία του και με κανονισμούς θα δουλεύει με ασφάλεια έτσι ώστε να γυρνάει στο σπίτι.

Ζητήματα και ελλείψεις που οι εργαζόμενοι έχουν ανάδειξη εδώ και πολλά χρόνια και οφείλονται στις πολιτικές που ακολούθησαν και συνεχίζουν να ακολουθούν οι κυβερνήσεις και οι διορισμένες διοικήσεις της εταιρείας.

Η προσθήκη ενός ακόμη νεκρού εργάτη στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ είναι αποτέλεσμα ενός συνεχιζόμενου εγκλήματος σε βάρος των εργαζομένων.

Ένα συνεχιζόμενο έγκλημα που μόνο οι αγώνες των ίδιων των εργαζομένων μπορούν να σταματήσουν. Ο αγώνας για υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, ασφάλειας και υγιεινής.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών : Επανήλθε ανανεωμένο το site του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

Στον αέρα βρίσκεται πλέον η ανανεωμένη ιστοσελίδα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στη ίδια διεύθυνση...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ηλιούπολης: Κάλεσμα στη σύσκεψη στις 12 Νοέμβρη στον κινηματογράφο STUDIO

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ, ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ηλιούπολης “Μ. ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ”: Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους αγωνιστές

ΝΤΡΟΠΗ!  Σέρνουν στα δικαστήρια τον πρόεδρο της ΕΝΕΔΕΠ, για την κινητοποίηση στο λιμάνι ενάντια...