Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου καλεί τα σωματεία – μέλη του , τους εργαζόμενους του νησιού να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι – σες,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ.Ζ. καλεί τα σωματεία – μέλη του , τους εργαζόμενους του νησιού να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, ενόψει των γιορτών, να συγκεντρώσουν τρόφιμα  για τις οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Σε όλες τις προηγούμενες φορές και σε γιορτές ακόμα και σε δύσκολες στιγμές (πυρκαγιές Μάτι , μετανάστες κ.λ.π.)  οι εργαζόμενοι του νησιού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ε.Κ.Ζ. για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης. Αποδεικνύεται ότι οι εργαζόμενοι του νησιού αν και πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική ,δεν ξεχνούν το διπλανό τους και από το υστέρημά τους βοηθάνε.

Συνάδελφοι – σες,

Η κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ) παρουσιάζει ένα κλίμα εφησυχασμού ότι έχουμε βγει από τα μνημόνια, προβάλει κινήσεις όπως την κλαδική σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων και την μη υποτιθέμενη περικοπή των συντάξεων ως φιλολαϊκά φιλεργατικά μέτρα. Με τους 700 περίπου μνημονιακούς νόμους να είναι ακόμη εδώ και δημοσιονομικά μέτρα έως το 2060 η κατάσταση θα γίνεται όλο και χειρότερη.

Γνωρίζουμε ότι δεν λύνεται το πρόβλημα και δεν καλύπτονται οι πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων μόνο με την έκφραση αλληλεγγύης  όμως παράλληλα μέσα από την αλληλεγγύη , την συσπείρωση των εργαζομένων στα σωματεία τους  διεκδικούμε την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του λαού μας. Χρειάζεται αγώνας με σκοπό να ανατρέψουμε την πολιτική που γεννάει τη φτώχια και την εκμετάλλευση.

 Θα συγκεντρώνονται μόνο τρόφιμα (ζυμαρικά – όσπρια , κονσέρβες, γενικά ξηρά τροφή)  στο Ε.Κ.Ζ. τις 20 και  21 Δεκεμβρίου στο Εργατ/κό Κέντρο και ώρες: 09:30-12:30 το πρωί στον 1ο όροφο και την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου  11:00 π.μ. – 12:30 στο ισόγειο.

Από τη Διοίκηση

Περισσότερα

ΠΕΜΕΝ- ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ: Απεργία 12 Μάη στα Φορτηγά – Οχηματαγωγά πλοία στο λιμάνι του Κερατσινίου

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας, στον απεργιακό αγώνα των...

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Μεγαλώνει καθημερινά ο ατέλειωτος κατάλογος των νεκρών συναδέλφων μας σε χώρους δουλειάς

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΜΜΕΝΑ ΜΕ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟ ΑΙΜΑ  Ακόμα ένα θανατηφόρο εργατικό ατύχημα...

Παράρτημα Βορειοδυτικών ΕΛΕΠΑ: Κάτω τα χέρια από την δασκάλα

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΑΣΚΑΛΑ! Καταγγέλλουμε την ΔΙ.Π.Ε. Αν. Αττικής, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης...