Τρίτη, 22 Ιουνίου

Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου χαιρετίζει τους εκατοντάδες απεργούς που παρά την προσπάθεια υπονόμευσης απέργησαν και συμμετείχαν στη μαζική συγκέντρωση

0
image_pdfimage_print

     Το ΔΣ του ΕΚΖ χαιρετίζει τους εκατοντάδες απεργούς που παρά την προσπάθεια υπονόμευσης της απεργίας της πρωτομαγιάς από κυβέρνηση, εργοδοσία, εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές, απέργησαν και συμμετείχαν στη μαζική συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στην πλατεία Σολωμού.

Στη συγκέντρωση απεύθυναν χαιρετισμό από το σωματείο των ξενοδοχοϋπαλλήλων ο πρόεδρος του, Σαρακίνης Θοδωρής, από το ΔΣ του σωματείου οδηγών λεωφορείων ΚΤΕΛ, ο Μουζάκης Νίονιος,  ο πρόεδρος της ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Ζακύνθου, Νίκος Ποταμίτης, ο Σταύρος Παντής ως εκπρόσωπος της ΕΣΑΜΕΑ, η πρόεδρος του συλλόγου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ζακύνθου, Αλέκα Σαϊτανίδου, ο πρόεδρος του παραρτήματος Ζακύνθου του ΠΜΣ, Διονύσης Παρασκευόπουλος, και ο γραμματέας του ΔΣ του σωματείου συνταξιούχων, Γιώργος Αλιάζης.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου , Γιώργος Κωνσταντίνου. Ακολούθησε συναυλία από το σύλλογο μουσικών Ζακύνθου και πορεία στο κέντρο της πόλης.   Οι εργαζόμενοι πήραν θέση μάχης απέναντι στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση. Η εργατική Πρωτομαγιά μας βάζει χρέος να αντισταθούμε όχι μόνο στα νέα μέτρα που καταργούν το 8ωρο και δυναμώνουν την ελαστικοποίηση της εργασίας αλλά να απαιτήσουμε τη συνολική κατάργηση των νόμων της διευθέτησης, της ευελιξίας, του χτυπήματος των συλλογικών συμβάσεων και της ΕΓΣΣΕ, του παγώματος των μισθών, των νόμων που μετατρέπουν την ασφάλιση σε τζόγο, των απεργοκτόνων νόμων του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Αχτσιόγλου) και του χτυπήματος των διαδηλώσεων (νόμος Χρυσοχοϊδη), τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν με αφορμή την πανδημία.

Παίρνουμε στα χέρια μας την κατάσταση!

Tο αντεργατικό νομοσχέδιο να μείνει στα χαρτιά!

Η ελπίδα σήμερα βρίσκεται στους ταξικούς αγώνες, στην οργάνωση των εργαζομένων, στη σύγκρουση με τους επιχειρηματικούς ομίλους και το πολιτικό προσωπικό τους, με τα τμήματα τους μέσα στο εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα.

 Στο δρόμο των εργατών του Σικάγο προχωράμε με πίστη στο δίκιο μας, αμφισβητώντας την κυριαρχία των εκμεταλλευτών και την εξουσία τους.

 Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά, μέρα πάλης των εργατών όλου του κόσμου!

 

Share.

Comments are closed.