Το Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ χαιρετίζει τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στις μαχητικές απεργιακές συγκεντρώσεις

Δημοσιεύτηκε στις

Το Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ χαιρετίζει τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στις μαχητικές απεργιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου,δίνοντας μια πρώτη απάντηση στους αντεργατικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης που ετοιμάζει να καταργήσει το 8ωρο, να νομοθετήσει 10ωρη απλήρωτη εργασία, να καταργήσει συλλογικές συμβάσεις εργασίας και να βάλει στο γύψο τα σωματεία και την συνδικαλιστική δράση.

Στην Κω, η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου ΒΣΔ πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθέριας. Απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Λέρο και στην Πάτμο μετά από αποφάσεις εργατικών σωματείων, ενώ στην Κάλυμνο δεν πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Το ΕΚΒΣΔ παραμένει σε ετοιμότητα κινητοποίησης για να μην κατατεθεί το αντεργατικό έκτρωμα, ώστε να μην επιτρέψουμε σε κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία να μας γυρίσουν έναν αιώνα πίσω.

Καλούμε τα σωματεία της περιοχής τις επόμενες μέρες, με όλα τα μέτρα προστασίας, να κάνουν συζητήσεις, συνελεύσεις, συσκέψεις στους κλάδους και στους χώρους δουλειάς.

Είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι να βγουν στην αντεπίθεση, στην καθημερινή πάλη για νέες διεκδικήσεις και για ανάκτηση των δικαιωμάτων που χάθηκαν. Βαδίζουμε στον δρόμο της ανατροπής. Σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε.

Περισσότερα

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών : Επανήλθε ανανεωμένο το site του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

Στον αέρα βρίσκεται πλέον η ανανεωμένη ιστοσελίδα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στη ίδια διεύθυνση...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ηλιούπολης: Κάλεσμα στη σύσκεψη στις 12 Νοέμβρη στον κινηματογράφο STUDIO

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ, ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ηλιούπολης “Μ. ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ”: Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους αγωνιστές

ΝΤΡΟΠΗ!  Σέρνουν στα δικαστήρια τον πρόεδρο της ΕΝΕΔΕΠ, για την κινητοποίηση στο λιμάνι ενάντια...