Το Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ χαιρετίζει τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στις μαχητικές απεργιακές συγκεντρώσεις

Δημοσιεύτηκε στις

Το Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ χαιρετίζει τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στις μαχητικές απεργιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου,δίνοντας μια πρώτη απάντηση στους αντεργατικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης που ετοιμάζει να καταργήσει το 8ωρο, να νομοθετήσει 10ωρη απλήρωτη εργασία, να καταργήσει συλλογικές συμβάσεις εργασίας και να βάλει στο γύψο τα σωματεία και την συνδικαλιστική δράση.

Στην Κω, η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου ΒΣΔ πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθέριας. Απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Λέρο και στην Πάτμο μετά από αποφάσεις εργατικών σωματείων, ενώ στην Κάλυμνο δεν πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Το ΕΚΒΣΔ παραμένει σε ετοιμότητα κινητοποίησης για να μην κατατεθεί το αντεργατικό έκτρωμα, ώστε να μην επιτρέψουμε σε κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία να μας γυρίσουν έναν αιώνα πίσω.

Καλούμε τα σωματεία της περιοχής τις επόμενες μέρες, με όλα τα μέτρα προστασίας, να κάνουν συζητήσεις, συνελεύσεις, συσκέψεις στους κλάδους και στους χώρους δουλειάς.

Είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι να βγουν στην αντεπίθεση, στην καθημερινή πάλη για νέες διεκδικήσεις και για ανάκτηση των δικαιωμάτων που χάθηκαν. Βαδίζουμε στον δρόμο της ανατροπής. Σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε.

Περισσότερα

Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά: Δήλωση του Προέδρου κ. ΣΙΔΕΡΗ για τις δηλώσεις του Υπ. Υγείας

Ο κ. Γεωργιάδης συνεχίζει να προσβάλλει τους υγειονομικούς του Αττικόν που τον υποδέχθηκαν -όπως...

Σύλλογος εργαζομένων ΝΘΠ Παμμακάριστος: Καταγγελία επίθεσης αστυνομίας και ΜΑΤ σε εργαζόμενους και πολίτες στο Ν. Αττικό

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ. ΤΟ ΞΥΛΟΚΟΠΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗ...

ΕΛΜΕ Πειραιά: Δελτίο Τύπου Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Πειραιά για τις σχολικές μεταφορές

Μετά τις κλιμακούμενες κινητοποιήσεις γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών σε όλη την Αττική, τις παραστάσεις...