Τρίτη, 26 Μαΐου

Το Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δωδεκανήσου πραγματοποίησε συμβολική κινητοποίηση έξω από την πύλη του Νοσοκομείου Κω για τη μέρα δράση για την υγεία

image_pdfimage_print

Το Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δ πραγματοποίησε συμβολική κινητοποίηση έξω από την πύλη του Νοσοκομείου Κω σήμερα 7 Απρίλη 2020 μέρα  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν:

Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Κω

Σωματείο Συνταξιούχων και Βοηθηματούχων Κω

Β΄ ΕΛΜΕ ΔΩΔ/ΣΟΥ

Σύλλογος Γυναικών Μέλος ΟΓΕ

Αγροτικός Σύλλογος

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Κω.

Διεκδικητικό Πλαίσιο:

Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.

Πλήρης στελέχωση και εξοπλισμός των Νοσοκομείων και όλων των δημόσιων δομών ΠΦΥ και του Κέντρων Υγείας του συγκροτήματος, όπως Πνευμονολόγος για την Κω, παιδίατρος για Κάλυμνο .Να καλυφθούν οι πολλές χρόνιες ελλείψεις στο ΚΥ της Πάτμου που καλύπτει τα μικρότερα γειτονικά νησιά.

ΜΑΠ – Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.

Πλήρης επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Να επιταχθούν ξενοδοχεία, στα οποία θα μπορούν να διαμένουν οι υγειονομικοί των δημόσιων νοσοκομείων και οι ασθενής από κορονοϊό που δεν νοσηλεύονται.

Να δημιουργηθεί τώρα εξοπλισμένο στελεχωμένο ιατρείο με το απαιτούμενο ιατρικό νοσηλευτικό προσωπικό  μέσα στα hot spot σε Κω και Λέρο και να παρθούν όλα τα μέτρα υγιεινής και πρόληψης

Άμεσο απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών με επίταξη πλοίων αρχίζοντας από τις ευάλωτες ομάδες.

Comments are closed.