Το Εργατικό Κέντρο Σάμου εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους του ενιαίου Δήμου Σάμου

Δημοσιεύτηκε στις

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου εκφράζει την συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους του ενιαίου Δήμου Σάμου.

          Ο διαχωρισμός του Δήμου σε Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, με τον τρόπο που έγινε παραμονές εκλογών και χωρίς προϋποθέσεις για τη σωστή λειτουργία του, δημιούργησε προβλήματα και στο προσωπικό ως προς την κατανομή του.

          Ευθύνη γι αυτό έχουν τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η σημερινή της Ν.Δ. που συνεχίζει στην ίδια ρότα, αφού στοχεύει στην εφαρμογή των κατευθύνσεων της Ε.Ε. για τους Δήμους, που σημαίνει λειτουργία των δήμων με κριτήρια «επιχείρησης», τη μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και υποδομών, ακριβοπληρωμένες υπηρεσίες από τους δημότες, τη μείωση του μόνιμου προσωπικού και την εντατικοποίηση για το υπάρχον.

          Τόσο ο ενιαίος Δήμος όσο και οι δυο νέοι που δημιουργήθηκαν έχουν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή εξ’ αιτίας της πολιτικής που εφαρμόζεται στους Δήμους, της συνεχούς υποχρηματοδότησης από το κράτος, των μη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και των «μπαλωμάτων» που γίνονται με τον εγκλωβισμό συναδέλφων με 8μηνα και 5μηνα όταν οι ανάγκες είναι πάγιες και μεγάλες.

          Λύση στο πρόβλημα λειτουργίας των Δήμων θα δώσουν οι μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με βάση τις ανάγκες, ώστε να λειτουργούν σωστά όλες οι υπηρεσίες (από την καθαριότητα μέχρι τους βρεφικούς-παιδικούς σταθμούς κλπ).

          Η κατανομή των εργαζομένων να γίνει με βάση τις οικειοθελείς δηλώσεις προτίμησης των συναδέλφων.

           Να μην παραχωρηθεί καμιά απολύτως αρμοδιότητα-υπηρεσία σε ιδιώτες, πράγμα που αν γίνει σημαίνει ότι θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο τα δημοτικά τέλη, θα υποβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες, θα μειώσει ακόμα περισσότερο τους δημοτικούς υπαλλήλους.

          ΟΧΙ στις υποχρεωτικές μετακινήσεις συναδέλφων!

 Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ΤΩΡΑ!  

 

Η Διοίκηση  

Περισσότερα

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων: Για το επίδομα ΤΕΑ

Φιάσκο η «μπίζνα» που ετοίμαζαν οι Ξενοδόχοι με την συναίνεση και την υπογραφή της...

Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ: Οι λιμενεργάτες δεν θα γίνουμε κρίκος στην αλυσίδα των πολέμων τους

Οι λιμενεργάτες δεν θα γίνουμε κρίκος στην αλυσίδα των πολέμων τους! Το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ  εκφράζει...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Καλούμε τα Συνδικάτα, τους εργαζόμενους, κάθε τίμιο συνδικαλιστή να συσπειρωθούν γύρω από το Εργατικό Κέντρο

Την Κυριακή 31 Μάη 2026 πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνεδρίαση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας...