Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καταγγέλλει τις εκβιαστικές μεθοδεύσεις της εργοδοσίας Cosco – PCT – DPORT,

Δημοσιεύτηκε στις

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καταγγέλλει την εργοδοσία , τις εκβιαστικές μεθοδεύσεις της εργοδοσίας Cosco – PCT – DPORT, να θέσει εκτός παραγωγής τα μέλη του ΔΣ και άλλους λιμενεργάτες του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ επειδή συμμετείχαν στην απεργιακή περιφρούρηση στις 26 Νοέμβρη με πρόσχημα την προστασία των υπολοίπων εργαζομένων λόγω «συγχρωτισμού».

Η κίνηση αυτή αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας της εργοδοσίας να βάλει εμπόδια στην απεργιακή κινητοποίηση ζητώντας παρέμβαση υπουργείων και Εισαγγελέα.

Οι λιμενεργάτες με τη συμμετοχή τους ακυρώνουν στην πράξη το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρεί η εργοδοσία παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας διεκδικώντας άμεσα μέτρα προστασίας  της υγείας, υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους ενάντια στις συνθήκες γαλέρας που επιδιώκουν εργοδοσία – κυβέρνηση.

Καλούμε την εργοδοσία της Cosco – PCT – DPORT αντί να στοχοποιεί τα μέλη του ΔΣ του σωματείου και τους εργαζόμενους που διεκδικούν, να προχωρήσει άμεσα στη λύση των προβλημάτων που αφορούν μέτρα ασφάλειας και προστασίας της υγείας.

Καλούμε τα σωματεία μέλη μας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς τους εργαζόμενους του λιμανιού και να καταδικάσουν τις μεθοδεύσεις της εταιρείας.

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζομένων στην Εταιρία ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ: Αποφάσεις γενικής συνέλευσης

Για να μην πληρώσουμε εμείς και τους πολέμους τους Οι εργαζόμενοι στις ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ καταγγέλλουμε...

ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ: 20 Μάρτη Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Ναυτιλίας στις 9πμ. Δεν δουλεύουμε για τον πόλεμό τους

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ καλούμε τους όλους τους ναυτεργάτες, σωματεία και φορείς,...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Στήριξη του αγώνα των συνταξιούχων

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας εκφράζει αλληλεγγύη στους συνταξιούχους που κατεβαίνουν αύριο Παρασκευή 20 Μάρτη...