Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καταγγέλλει τις εκβιαστικές μεθοδεύσεις της εργοδοσίας Cosco – PCT – DPORT,

Δημοσιεύτηκε στις

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καταγγέλλει την εργοδοσία , τις εκβιαστικές μεθοδεύσεις της εργοδοσίας Cosco – PCT – DPORT, να θέσει εκτός παραγωγής τα μέλη του ΔΣ και άλλους λιμενεργάτες του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ επειδή συμμετείχαν στην απεργιακή περιφρούρηση στις 26 Νοέμβρη με πρόσχημα την προστασία των υπολοίπων εργαζομένων λόγω «συγχρωτισμού».

Η κίνηση αυτή αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας της εργοδοσίας να βάλει εμπόδια στην απεργιακή κινητοποίηση ζητώντας παρέμβαση υπουργείων και Εισαγγελέα.

Οι λιμενεργάτες με τη συμμετοχή τους ακυρώνουν στην πράξη το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρεί η εργοδοσία παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας διεκδικώντας άμεσα μέτρα προστασίας  της υγείας, υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους ενάντια στις συνθήκες γαλέρας που επιδιώκουν εργοδοσία – κυβέρνηση.

Καλούμε την εργοδοσία της Cosco – PCT – DPORT αντί να στοχοποιεί τα μέλη του ΔΣ του σωματείου και τους εργαζόμενους που διεκδικούν, να προχωρήσει άμεσα στη λύση των προβλημάτων που αφορούν μέτρα ασφάλειας και προστασίας της υγείας.

Καλούμε τα σωματεία μέλη μας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς τους εργαζόμενους του λιμανιού και να καταδικάσουν τις μεθοδεύσεις της εταιρείας.

Περισσότερα

Σωματεία – Φορείς Καβάλας: Κάλεσμα σε σύσκεψη 18 Φλεβάρη για το έγκλημα στα Τέμπη

Συναδέλφισσες/ Συνάδελφοι Στις 28/2/2026 συμπληρώνονται 3 χρόνια από το έγκλημα στα Τέμπη,  που στοίχισε την...

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης: 13 Φλεβάρη σύσκεψη για τον συντονισμό του αγώνα

Συμμετέχουμε στην Σύσκεψη των Εργατικών Σωματείων της πόλης! Συντονίζουμε τον αγώνα μας. Ενάντια στην...

Σωματείο Οικοδόμων Καβάλας: Όλοι στα συλλαλητήρια 26 και 28 Φλεβάρη

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις κατασκευές και τα συναφή Επαγγέλματα Δίνουμε μαζικά το παρόν : Στη...