Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καταγγέλλει τις εκβιαστικές μεθοδεύσεις της εργοδοσίας Cosco – PCT – DPORT,

Δημοσιεύτηκε στις

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καταγγέλλει την εργοδοσία , τις εκβιαστικές μεθοδεύσεις της εργοδοσίας Cosco – PCT – DPORT, να θέσει εκτός παραγωγής τα μέλη του ΔΣ και άλλους λιμενεργάτες του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ επειδή συμμετείχαν στην απεργιακή περιφρούρηση στις 26 Νοέμβρη με πρόσχημα την προστασία των υπολοίπων εργαζομένων λόγω «συγχρωτισμού».

Η κίνηση αυτή αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας της εργοδοσίας να βάλει εμπόδια στην απεργιακή κινητοποίηση ζητώντας παρέμβαση υπουργείων και Εισαγγελέα.

Οι λιμενεργάτες με τη συμμετοχή τους ακυρώνουν στην πράξη το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρεί η εργοδοσία παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας διεκδικώντας άμεσα μέτρα προστασίας  της υγείας, υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους ενάντια στις συνθήκες γαλέρας που επιδιώκουν εργοδοσία – κυβέρνηση.

Καλούμε την εργοδοσία της Cosco – PCT – DPORT αντί να στοχοποιεί τα μέλη του ΔΣ του σωματείου και τους εργαζόμενους που διεκδικούν, να προχωρήσει άμεσα στη λύση των προβλημάτων που αφορούν μέτρα ασφάλειας και προστασίας της υγείας.

Καλούμε τα σωματεία μέλη μας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς τους εργαζόμενους του λιμανιού και να καταδικάσουν τις μεθοδεύσεις της εταιρείας.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: 8 Οκτώβρη σύσκεψη στα πλαίσια της 2ης Διεθνούς Μέρας Δράσης των Λιμενεργατών στις 30 Οκτώβρη

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καλεί τα σωματεία μέλη του, τα σωματεία του δημόσιου και...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: Για το 4ο Ειδικό Δημοτικό και το αέριο στη Γκράβα

Κυβέρνηση και δήμος της Αθήνας παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια με τις ζωές των παιδιών, των...

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ Ο ΣΦΑΓΕΑΣ , ΜΑΡΚΟ ΡΟΥΜΠΙΟ Καμία εμπλοκή στους πολέμους ΗΠΑ -...