Κυριακή, Απρίλιος 18

Το Εργατικό Κέντρο με Σωματεία του Πειραιά πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο Πειραιά

0
image_pdfimage_print

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και τα Σωματεία μέλη του πραγματοποίησαν την Τρίτη 2/3/2021 στις 11 π.μ. παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο Πειραιά και είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο κύριο Γιάννη Μώραλη.

Η συζήτηση που ακολούθησε επικεντρώθηκε στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας στον Δήμο του Πειραιά, με συνέπειες τόσο στους κατοίκους όσο και στους εργασιακούς χώρους που μετρούν καθημερινά κρούσματα. Το Εργατικό Κέντρο και τα σωματεία μέλη απαίτησαν από τον Δήμο να παρέμβει για να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στους εργασιακούς χώρους,στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Παράλληλα, παραδόθηκε το κείμενο με τις διεκδικήσεις των σωματείων.

Από την πλευρά της δημοτικής αρχής, ο Δήμαρχος του Δήμου Πειραιά, δεσμεύτηκε να πιέσει την κυβέρνηση για να γίνουν εμβολιασμοί στους χώρους του λιμανιού όπως η COSCO, να γίνει αποσυμφόρηση των ΜΜΜ και ότι θα στείλει επιστολή στους εργοδότες προκειμένου να τηρούνται τα μέτρα προστασίας.

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις του σε Δήμο Πειραιά, Ανιπεριφέρεια Πειραιά, ελεγκτικούς μηχανισμούς κ.α. προκειμένου να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας των κατοίκων και των εργαζόμενων του Πειραιά, γνωρίζοντας ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα έχει υπεύθυνο. Είναι η πολιτική της κυβέρνηση της ΝΔ που βάζει στο επίκεντρο την κερδοφορία της εργοδοσίας, δημιουργώντας ανεπαρκή πρωτόκολλα υγείας, αφήνοντας την εργοδοσία να οργιάζει στους χώρους δουλειάς και τους εργαζόμενους απροστάτευτους. Δεν θα τους περάσει

 

 

 

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και τα Σωματεία μέλη του πραγματοποίησαν την Τρίτη 2/3/2021 στις 11 π.μ. παράσταση διαμαρτυρίας στη Δήμο Πειραιά, όπου και παρέδωσαν στο Δήμαρχο το παρακάτω πλαίσιο πάλης.

  • Μαζικό εμβολιασμό του λαού σε πλήρως στελεχωμένα εμβολιαστικά κέντρα, με μόνιμο προσωπικό και με νέες προσλήψεις, όχι στην μετακίνηση του προσωπικού.
  • Ουσιαστική ενίσχυση της πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των Νοσοκομείων με τη στελέχωσή τους από το αναγκαίο προσωπικό και εξοπλισμό. Άμεση επίταξη των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων. Μαζικά τεστ στον λαό του Πειραιά.
  • Με ευθύνη της Κυβέρνησης, της Περιφέρειας και των Δήμων να γίνουν μαζικά τεστ και συχνοί έλεγχοι στους χώρους δουλειάς για την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας των εργαζομένων, αλλά και όλων των αναγκαίων μέτρων σε περίπτωση που υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα. Σε κάθε περίπτωση να εξασφαλίζονται όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων που νοσούν καθώς δεν μπορεί να αποτελεί ατομική ευθύνη σε συνθήκες μάλιστα έξαρσης της πανδημίας.
  • Να στελεχωθούν άμεσα οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες του κράτους και να διενεργηθούν έλεγχοι σε όλους τους χώρους δουλειάς.
  • Καταγραφή και δημοσιοποίηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε κάθε επιχείρηση. Διασφάλιση της τήρησης όλων των απαραίτητων μέτρων στην περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος.
  • Ειδική φροντίδα για τις πιο ευάλωτες ομάδες της περιοχής, οικονομικούς μετανάστες, πρόσφυγες και Ρομά με ειδικά ενημερωτικά – διαγνωστικά συνεργεία στις περιοχές που κατοικούν και στους χώρους που συχνάζουν.
  • Διασφάλιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων (μισθοί κλπ) των εργαζομένων που νοσούν οι ίδιοι ή μπαίνουν προληπτικά σε καραντίνα.
  • Ασφαλή μεταφορά των εργαζομένων προς και από τη δουλειά με πύκνωση των δρομολογίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
Share.

Comments are closed.