Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου-Αν.Αττικής, καλεί σε απεργιακή απάντηση στις 6 Μαΐου

0
image_pdfimage_print

Τα κέρδη τους – Οι νεκροί μας! Βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής!

Μαΐου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! 135 χρόνια από την 1ΜΑΗ του Σικάγο,  τιμάμε όλους όσους έδωσαν την ζωή τους για να ζήσουμε οι επόμενες γενιές πιο ανθρώπινα!

Φέτος, 135 χρόνια από την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά του Σικάγο και την θυσία των εργατών που έβαλε την βάση για την  θεσμοθέτηση ουσιαστικά της 8ωρης εργασίας, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να την καταργήσει,  φέρνοντας νομοσχέδιο για 10ωρη εργασία και ταυτόχρονα νέο κτύπημα στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και στα ασφαλιστικά δικαιώματά μας.

Στα σχέδια της για να το πετύχει έχει ένα (όχι και τόσο) απρόσμενο σύμμαχο. Ο λόγος φυσικά για την  ξεπουλημένη ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ που γίνεται η ουρά του Υπουργού της 10ωρης εργασίας Χατζηδάκη και  θέλει να γιορτάσει  την κατάργηση του 8ωρου  που ετοιμάζει ο τελευταίος,  στις 4 Μαΐου, ημέρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ότι μεταφέρει την  φετινή Πρωτομαγιά, τρέχοντας να προλάβει να συνυπογράψει, δείχνοντας πόσο ξεδιάντροπη είναι η ηγεσία της ΓΣΕΕ.

Η 1η Μάη όμως, είναι μέρα-σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και γιορτάζεται με απόφαση των εργαζόμενων, των συνδικάτων τους και όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου-Αν.Αττικής, καλεί σε απεργιακή απάντηση στις 6 Μαΐου. Στην προσπάθεια να μας γυρίσουν 100 χρόνια πίσω απαντάμε οργανωμένα, με πίστη ότι μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική. Απεργούμε, έτσι τιμάμε την εργατική Πρωτομαγιά, τους νεκρούς της τάξης μας, όλους όσους έδωσαν ότι πιο πολύτιμο έχει ο άνθρωπος, την ίδια τους την ζωή, για να ζήσουμε οι επόμενες γενιές πιο ανθρώπινα.

Σήμερα λοιπόν 135 χρόνια μετά, το περιεχόμενο της ταξικής σύγκρουσης της 1ΜΑΗ του 1886 φωτίζει τον δρόμο μας για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.  Τώρα είναι πιο αναγκαίο από ποτέ οι εργαζόμενοι να συσπειρωθούν στα ταξικά συνδικάτα, τώρα είναι η ώρα να βγούμε στο προσκήνιο με αγώνα μαζικό, ταξικό, ανυποχώρητο, για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, εμάς και των παιδιών μας,  να ανοίξουμε τον δρόμο για να φτιάξουμε την δική μας κοινωνία που οι σύγχρονες και ολοένα διευρυμένες ανάγκες μας θα  είναι αυτές που θα καθορίζουν την ανάπτυξή της.

Στις 6 Μαΐου απεργούμε, έτσι τιμάμε τους νεκρούς του Σικάγο την 1ΜΑΗ του 1886, τους νεκρούς καπνεργάτες του ΜΑΗ του 1936, τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές την 1ΜΑΗ του 1944. Η θυσία τους φωτίζει το δρόμο μας για να φτιάξουμε ένα κόσμο στο μπόι των ονείρων μας, στο μπόι των ανθρώπων. Όλοι στην μάχη, όλοι στον αγώνα.

Share.

Comments are closed.