Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καταδικάζει την άγρια και στοχευμένη επίθεση ενάντια στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών

image_pdfimage_print

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καταγγέλλει την άγρια επίθεση που εξαπέλυσαν σήμερα τα ΜΑΤ, με εντολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εναντίον των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που πραγματοποίησαν απεργιακή κινητοποίηση σήμερα στην Αθήνα, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και στα θέματα της εκπαίδευσης, διεκδικώντας παράλληλα μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών πλήρους και σταθερής εργασίας και ένα αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά.

Ο τραυματισμός της Θεοδώρας Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στελέχους του ΠΑΜΕ και του εκπαιδευτικού Γιάννη Δελή, βουλευτή του ΚΚΕ, δείχνει ότι ο στόχος της κυβέρνησης να χτυπηθούν με κάθε τρόπο όσοι μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση της πάλης, είναι αντίστοιχος των πρακτικών των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να συνεχιστεί και να ενταθεί η ομηρία και ανεργία χιλιάδων συμβασιούχων και αδιόριστων, με αποτέλεσμα τα χιλιάδες κενά στα σχολεία.

Αυτή είναι «μεταμνημονιακή» εποχή που διατυμπανίζει η κυβέρνηση. Συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, ένταση της κρατικής καταστολής και της εργοδοτικής τρομοκρατίας, για να έρθει η ανάκαμψη των κερδών για τους λίγους, για τους εκμεταλλευτές των εργαζομένων.

Να ξέρει καλά όμως ότι δεν θα της περάσει. Οι εργαζόμενοι θα ανασυντάξουν το κίνημα τους και θα αντεπιτεθούν, αχρηστεύοντας και την κρατική καταστολή και την εργοδοτική τρομοκρατία.

Comments are closed.