Τετάρτη, 8 Απριλίου

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη τον συνάδελφο και συναγωνιστή Κώστα Μαραγκουδάκη.

image_pdfimage_print

Αγωνιστής και πρωτοπόρος, έδωσε με αυταπάρνηση τους αγώνες του κλάδου μας και γενικότερα του εργατικού κινήματος. Επί σειρά ετών Γ. Γραμματέας της ΕΕΛΠ (νυν ΕΛΕΠΑ) και Πρόεδρος της ΠΟΛ έδωσε και από αυτό το μετερίζι τον καλύτερο εαυτό του.

Η δράση του και η συμβολή του είναι αναπόσπαστα δεμένη με την ιστορία της Ομοσπονδία μας και του σωματείου της Αθήνας. Αποφασιστικός ήταν ο ρόλος του στην διατήρηση του ταξικού προσανατολισμού του κινήματος στον κλάδο μας, κόντρα στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Μεγάλη και η συμβολή του στο παγκόσμιο συνδικαλιστικό κίνημα καθώς και στην ένταξη της ΠΟΛ στην Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία.

Η ζωή του σ. Κώστα είναι άρρηκτα δεμένη με τους αγώνες των εργαζομένων. Για την πρωτοπόρα δράση του φυλακίστηκε και εξορίστηκε αλλά δεν λύγισε ποτέ. Πιστός στα ιδανικά της εργατικής τάξης και του ΚΚΕ μέχρι την τελευταία του πνοή. Η στάση του αποτελεί παράδειγμα για όλους τους εργαζόμενους.

Συναγωνιστή και σύντροφε Κώστα «τίποτα δεν πάει χαμένο…» από τους αγώνες σου γιατί με το ίδιο πάθος και αυταπάρνηση, στον δρόμο που βάδισες σου υποσχόμαστε ότι θα βαδίσουμε και εμείς.

Εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους οικείους του

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Comments are closed.