Για τις κάμερες παρακολούθησης στους χώρους εργασίας του Δήμου Πειραιά

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει και καταδικάζει την βούληση και τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής του κ. Γιάννη Μώραλη να τοποθετήσει κάμερες παρακολούθησης σε χώρους εργασίας του Δήμου Πειραιά.

Στηρίζοντας και εφαρμόζοντας την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ καθώς και όλων των προηγούμενων στον έλεγχο και την καταστολή των εργαζομένων, η Δημοτική Αρχή Πειραιά τοποθετεί Σύστημα Παρακολούθησης σε εργασιακούς χώρους με μοναδικό στόχο την παρακολούθηση των εργαζομένων κατά την ώρα της εργασίας τους.

Προσχηματικά χρησιμοποιούν ως σκοπό την προστασία των εργαζομένων, ωστόσο ουδεμία προστασία προσφέρουν οι κάμερες παρακολούθησης στους εργαζόμενους. Προστασία για τους εργαζόμενους είναι η Δημοτική Αρχή να λαμβάνει όλα τα μέτρα προστασίας για την υγεία και της ασφάλεια των εργαζομένων και όχι να επικρατούν τριτοκοσμικές συνθήκες στους χώρους εργασίας, όπως το αμαξοστάσιο του δήμου στην οδό Ρετσίνα 45-47. Προστασία για τους εργαζόμενους είναι να χορηγούνται στην ώρα τους όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) και σε όλους τους δικαιούχους και όχι η Δημοτική Αρχή Πειραιά να τους χρωστά ΜΑΠ δύο και τριών παρελθόντων ετών.

Τέλος προστασία για τους εργαζόμενους είναι η Δημοτική Αρχή Πειραιά να μην βάζει το κέρδος πάνω από τη υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων. Αυτά προσδίδουν προστασία στους εργαζόμενους και όχι οι κάμερες παρακολούθησης στους χώρους εργασίας, που θίγουν βάναυσα ατομικές ελευθερίες και εργασιακά δικαιώματα.

Το  κλίμα παρακολούθησης και εκφοβισμού των εργαζομένων καθώς και το «κάνω ότι θέλω και δεν δίνω εξηγήσεις» της Δημοτικής Αρχής Πειραιά, που αντλούνται από τους αντεργατικούς νόμους όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ για να τσακίζουν τα εργασιακά δικαιώματα, ο αγώνας των εργαζομένων θα το σπάσει.

To ΠΑΜΕ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και του Σωματείου Οδηγών – Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά. Ο Δήμαρχος Πειραιά να πάρει πίσω την απόφαση και να σταματήσει κάθε ενέργεια τοποθέτησης καμερών παρακολούθησης στους χώρους εργασίας του δήμου.

Περισσότερα

Απαράδεκτη Απόφαση του δικαστηρίου για τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ

Για άλλη μια φορά η δικαιοσύνη με την απόφασή της τάσσεται με την πολιτική...

16 Ιούλη στις 11πμ στο Υπ. Υγείας για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο – έκτρωμα για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση

 ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ –ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ Η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε...

Καταγγελία στη Δημοτική Αρχή Ηλιούπολης για την προσπάθεια φίμωσης του σωματείου εργαζομένων

Τις τελευταίες μέρες εξελίσσεται ακόμα ένα επεισόδιο στην προσπάθεια φίμωσης του Σωματείου Εργαζομένων του...