Για τις δολοφονίες διαδηλωτών στο Περού

Δημοσιεύτηκε στις

Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βάρβαρη δολοφονική επίθεση των κρατικών μηχανισμών καταστολής και της νέας κυβέρνησης που οδήγησαν στη δολοφονία πάνω από 30 διαδηλωτών στο Περού, μετά από τις λαϊκές διαδηλώσεις που ακολούθησαν την αποπομπή του σοσιαλδημοκράτη Προέδρου Πέδρο Καστίγιο και την αντικατάστασή του από την αντιπρόεδρο Ντίνα Μπολουάρτε.

 Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα η δολοφονική επίθεση ενάντια στο λαϊκό κίνημα, να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες και να λογοδοτήσουν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί των δολοφονιών.

Εκφράζουμε τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη στη Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων του Περού – CGTP που πρωταγωνιστεί στους εργατικούς – λαϊκούς αγώνες. Επαναλαμβάνουμε ότι μόνο οι λαοί κάθε χώρας είναι υπεύθυνοι να αποφασίζουν ελεύθερα για το μέλλον τους χωρίς οποιαδήποτε παρέμβαση.

Περισσότερα

Η χορωδία του ΠΑΜΕ στην Ιστιαία (Φωτό – Βίντεο)

Με τη συμμετοχή στο χορωδιακό φεστιβάλ της Ιστιαίας έκλεισε για τους καλοκαιρινούς μήνες τις...

Συλλυπητήριο Μήνυμα για το θάνατο της μητέρας της Κ. Κίτσου προέδρου της ΕΛΕΠΑ

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στη συντρόφισσα Κίτσου Κάκια, προέδρου...

Νεο τεύχος “Πανεργατικής” – 24 Ιούνη, Απεργίες για Μισθούς – ΣΣΕ – Ένσημα – Υγεία και Ασφάλεια

  Την απεργιακή τους φωνή ένωσαν στις 24 Ιούνη οι απεργοί σε τρεις από τους μεγαλύτερους κλάδους της...