Για τις δολοφονίες διαδηλωτών στο Περού

Δημοσιεύτηκε στις

Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βάρβαρη δολοφονική επίθεση των κρατικών μηχανισμών καταστολής και της νέας κυβέρνησης που οδήγησαν στη δολοφονία πάνω από 30 διαδηλωτών στο Περού, μετά από τις λαϊκές διαδηλώσεις που ακολούθησαν την αποπομπή του σοσιαλδημοκράτη Προέδρου Πέδρο Καστίγιο και την αντικατάστασή του από την αντιπρόεδρο Ντίνα Μπολουάρτε.

 Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα η δολοφονική επίθεση ενάντια στο λαϊκό κίνημα, να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες και να λογοδοτήσουν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί των δολοφονιών.

Εκφράζουμε τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη στη Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων του Περού – CGTP που πρωταγωνιστεί στους εργατικούς – λαϊκούς αγώνες. Επαναλαμβάνουμε ότι μόνο οι λαοί κάθε χώρας είναι υπεύθυνοι να αποφασίζουν ελεύθερα για το μέλλον τους χωρίς οποιαδήποτε παρέμβαση.

Περισσότερα

27 Ιούνη Λαϊκό γλέντι του ΠΑΜΕ στο Άλσος Νέας Σμύρνης με τον Βαγγέλη Κορακάκη, το συγκρότημά του και παραδοσιακό συγκρότημα

Λαϊκό γλέντι του ΠΑΜΕ στο Άλσος Νέας Σμύρνης με τον Βαγγέλη Κορακάκη, το συγκρότημά...

Στιγμιότυπα από τις χθεσινές απεργιακές κινητοποιήσεις ΒΙΝΤΕΟ

Την απεργιακή τους φωνή ένωσαν χθες οι απεργοί σε τρεις από τους μεγαλύτερους κλάδους...

Μήνυμα αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ προς την CUTV και τον λαό της Βενεζουέλας

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του προς την Ενιαία Συνομοσπονδία Εργαζομένων (CUTV), την εργατική...