Για την επιτυχημένη απεργία στις ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις

Δημοσιεύτηκε στις

Κανένα εργαλείο δεν έπιασαν στα χέρια τους σήμερα οι εργαζόμενοι στο μέταλλο  στη Ζώνη στο Πέραμα, στον Μώλο Δραπετσώνας, στα Ναυπηγεία Σπανόπουλου, στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες μεταλλεργάτες που σήμερα νέκρωσαν τους χώρους δουλειάς, συμμετέχοντας στην απεργία του συνδικάτου μετάλλου.

Οι εργαζόμενοι στις ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις με απόφαση του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας και του Σωματείου Ναυπηγοξυλουργών διεκδίκησαν όσα αφορούν την υγεία και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, την εφαρμογή της Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, τους μισθούς και το δικαίωμα στην εργασία.

Η απεργία έρχεται σε συνέχεια των εργοδοτικών εγκλημάτων που δίνουν σχεδόν  καθημερινά το «παρών» στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Έχει γίνει κανόνας η πίεση για την ολοκλήρωση των εργασιών που σε συνδυασμό με την  έλλειψη ακόμα και των στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας , οδηγούν καθημερινά εργάτες στα Νοσοκομεία ακόμα και με σοβαρές βλάβες στην υγεία τους. Αυτή είναι η ανάπτυξη που υπόσχονται.

Σημαντική στιγμή ήταν όταν προκλητικά η εργοδοσία, έφερε στον χώρο ένα πούλμαν με μετανάστες εργάτες για να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό, οι μετανάστες εργάτες αρνήθηκαν να μπουν για δουλειά στηρίζοντας τον αγώνα των απεργών.

Η μαζική συμμετοχή ανάγκασε τους εργολάβους στην Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη να δεσμευτούν ότι θα εφαρμόσουν τη ΣΣΕ και θα σταματήσει η ανασφάλιστη εργασία. Οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων δεν έχουν να προσμένουν τίποτα το καλό από  τους σχεδιασμούς και τις υποσχέσεις των κομμάτων που κυβέρνησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, από παλιούς και νέους εργοδότες.

Έχουν ένα δρόμο, αυτόν της αποφασιστικής συσπείρωσης στο Συνδικάτο Μετάλλου, η οργάνωση της πάλης τους για την κατοχύρωση συλλογικής σύμβασης εργασίας με μισθούς και δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους.

Τέτοια απάντηση, με το δυνάμωμα των αγώνων, καλούμε όλα τα σωματεία να προετοιμάσουν το επόμενο διάστημα.

Περισσότερα

Εκδήλωση στο Κεντρικό Εργοστάσιο Πειραιά της Hellenic Train για την Εργατική Πρωτομαγιά ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κεντρικό Εργοστάσιο Πειραιά της HellenicTrain για την Εργατική Πρωτομαγιά. Αναδεικνύοντας τη...

Νίκη του σωματείου των εργαζομένων στην ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης

Μετά από πολύμηνους αγώνες, που από την πρώτη στιγμή αγκαλιάστηκαν από δεκάδες σωματεία όλων...

Σατιρικό Βίντεο του ΠΑΜΕ. Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις, στην Αθήνα 10.30πμ στο Σύνταγμα

"Είμαστε εργάτες, φυσικά και θα κάνουμε απεργία" Δείτε το σατιρικό βίντεο του ΠΑΜΕ με αφορμή...