Τιμούμε την επέτειο της Νάκμπα δυναμώνοντας το σύνθημα ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Δημοσιεύτηκε στις

Η επέτειος της Νάκμπα, της «καταστροφής» και του ξεριζωμού του λαού της Παλαιστίνης το 1948, φέτος γίνεται σε συνθήκες νέας καταστροφής, μιας γενοκτονίας σε ζωντανή μετάδοση.

Στις 15 Μάη 1948 ξεκίνησε η δολοφονία 15.000 παλαιστινίων και ο ξεριζωμός 700.000 ανθρώπων από τα σπίτια τους. Τους τελευταίους 7 μήνες η δολοφονική μηχανή του Ισραήλ, με τις πλάτες των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων έχει ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ 35.000 παλαιστίνιους και πάνω από 15.000 παιδιά. Ενώ ταυτόχρονα έχει οδηγήσει στην πείνα και τον ξεριζωμό 2 εκατομμύρια κατοίκους της Γάζας.

Απέναντι στο μεγαλύτερο έγκλημα του 21ου αιώνα οι λαοί δεν μένουν απαθείς. Κόντρα στις κυβερνήσεις και τους μηχανισμούς των ιμπεριαλιστών, που έχουν βαμμένα τους τα χέρια με το αίμα του παλαιστινιακού λαού, οι λαοί ξεσηκώνονται σε όλο τον κόσμο φωνάζοντας ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

Εργάτες, φοιτητές, καλλιτέχνες, κόντρα στους εκφοβισμούς, την καταστολή και τις διώξεις αναπτύσσουν πολύμορφες, μαζικές και μαχητικές δράσεις αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης.

Οι υποστηρικτές του κράτους δολοφόνου προχωρούν σε συλλήψεις και διώξεις συνδικαλιστών, αποβολές φοιτητών, λάσπη και συκοφαντίες για να κρύψουν την αλήθεια και να κάμψουν αυτό το τεράστιο, παγκόσμιο κίνημα αλληλεγγύης.

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι την ιστορία την γράφουν οι λαοί με τους αγώνες τους.

Τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η αλληλεγγύη και οι δράσεις για να σταματήσει το έγκλημα, να σταματήσει η νέα Νακμπα στην Παλαιστίνη. Τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας εργατών, νεολαίας για να καταδικαστούν οι δυνάμεις που στηρίζουν το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

 Τιμούμε την επέτειο της Νάκμπα δυναμώνοντας σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολείο και σχολή, σε κάθε γειτονιά το σύνθημα ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ.

Περισσότερα

 Ολονύχτια διαμαρτυρία φοιτητικών συλλόγων στα Προπύλαια ενάντια στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθές η ολονύχτια διαμαρτυρία φοιτητικών συλλόγων στα Προπύλαια ενάντια στη...

Νέα Κινητοποίηση την Τετάρτη 15 Μάη 4μμ στη doValue

Καλούνται σωματεία και φορείς των γειτονιών της Αθήνας να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους...

Κάλεσμα συμμετοχής στις ολονύκτιες διαμαρτυρίες στις 13 Μάη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη, τα συνδικάτα, της Ομοσπονδίες και τα...