Για τη στάση εργασίας στην εταιρεία IMERYS στα μεταλλεία βωξίτη στην Φωκίδα

Δημοσιεύτηκε στις

       Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει την μαζική συμμετοχή στην δίωρη στάση των συναδέλφων στην εταιρία IMERYS στα μεταλλεία βωξίτη στην Φωκίδα, απαιτώντας την άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου τους που απολύθηκε μετά από 16 χρόνια χωρίς κάποιο αιτιολογικό.

       Σε προφορική απάντηση της, η εργοδοσία επικαλέστηκε ζητήματα υγείας και ασφάλειας. Η κοροϊδία και ο εμπαιγμός απέναντι σε εργαζόμενους δεν έχει όρια. Αυτοί που θεωρούν κόστος την υγεία και ασφάλεια  στους χώρους δουλειάς, που τους έχουν κάνει μια απέραντη κοιλάδα των Τεμπών, που το «πάμε κι’ όπου βγει» είναι η καθημερινότητα, επικαλούνται γελοία επιχειρήματα. Στην IMERYS ήταν που πριν λίγους μήνες σκοτώθηκε εργαζόμενος, λόγω κατάρρευσης γαλαρίας.

Οι καταγγελίες των εργαζομένων για την απαξίωση της ζωής τους είναι καθημερινές. Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες, έχει λύσει τα χέρια της εργοδοσίας να  απολύει και να μην δίνει λογαριασμό σε κανέναν, έχουν διαλύσει την επιθεώρηση μεταλλείων, με αποτέλεσμα να γίνονται έλεγχοι μόνο αν υπάρχει νεκρός σε μεταλλείο.

Καλούμε τους εργαζόμενους να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, να συνεχίσουν να υπερασπίζονται τον συνάδελφο τους. Με τον δικό τους αγώνα και την αλληλεγγύη όλης της εργατικής τάξης της χώρας θα επαναφέρουμε τον συνάδελφο στη δουλειά.

Στη σημερινή κινητοποίηση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία συνδικαλιστών, από τη γραμματεία του ΠΑΜΕ, με επικεφαλή τον Βάλσαμο Συρίγο, τον Μπάτη Δημήτρη, αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων και την Ειρήνη Καραχάλιου πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας.

Περισσότερα

Απαράδεκτη Απόφαση του δικαστηρίου για τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ

Για άλλη μια φορά η δικαιοσύνη με την απόφασή της τάσσεται με την πολιτική...

16 Ιούλη στις 11πμ στο Υπ. Υγείας για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο – έκτρωμα για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση

 ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ –ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ Η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε...

Καταγγελία στη Δημοτική Αρχή Ηλιούπολης για την προσπάθεια φίμωσης του σωματείου εργαζομένων

Τις τελευταίες μέρες εξελίσσεται ακόμα ένα επεισόδιο στην προσπάθεια φίμωσης του Σωματείου Εργαζομένων του...