Για τη στάση εργασίας στην εταιρεία IMERYS στα μεταλλεία βωξίτη στην Φωκίδα

Δημοσιεύτηκε στις

       Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει την μαζική συμμετοχή στην δίωρη στάση των συναδέλφων στην εταιρία IMERYS στα μεταλλεία βωξίτη στην Φωκίδα, απαιτώντας την άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου τους που απολύθηκε μετά από 16 χρόνια χωρίς κάποιο αιτιολογικό.

       Σε προφορική απάντηση της, η εργοδοσία επικαλέστηκε ζητήματα υγείας και ασφάλειας. Η κοροϊδία και ο εμπαιγμός απέναντι σε εργαζόμενους δεν έχει όρια. Αυτοί που θεωρούν κόστος την υγεία και ασφάλεια  στους χώρους δουλειάς, που τους έχουν κάνει μια απέραντη κοιλάδα των Τεμπών, που το «πάμε κι’ όπου βγει» είναι η καθημερινότητα, επικαλούνται γελοία επιχειρήματα. Στην IMERYS ήταν που πριν λίγους μήνες σκοτώθηκε εργαζόμενος, λόγω κατάρρευσης γαλαρίας.

Οι καταγγελίες των εργαζομένων για την απαξίωση της ζωής τους είναι καθημερινές. Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες, έχει λύσει τα χέρια της εργοδοσίας να  απολύει και να μην δίνει λογαριασμό σε κανέναν, έχουν διαλύσει την επιθεώρηση μεταλλείων, με αποτέλεσμα να γίνονται έλεγχοι μόνο αν υπάρχει νεκρός σε μεταλλείο.

Καλούμε τους εργαζόμενους να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, να συνεχίσουν να υπερασπίζονται τον συνάδελφο τους. Με τον δικό τους αγώνα και την αλληλεγγύη όλης της εργατικής τάξης της χώρας θα επαναφέρουμε τον συνάδελφο στη δουλειά.

Στη σημερινή κινητοποίηση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία συνδικαλιστών, από τη γραμματεία του ΠΑΜΕ, με επικεφαλή τον Βάλσαμο Συρίγο, τον Μπάτη Δημήτρη, αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων και την Ειρήνη Καραχάλιου πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας.

Περισσότερα

Η «Τρελή του Σαγιό» στην Ηλιούπολη

Το Σάββατο 30 Σεπτέμβρη στις 8.30μμ στο ανοικτό δημοτικό θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής» θα...

Για τις απολύσεις στην “Αθηναϊκή Ζυθοποιία”

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι του νόμου που πρόσφατα ψηφίστηκε στη Βουλή και...

Νέα αποστολή υλικής βοήθειας για τους πληγέντες στη Θεσσαλία ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

 Νέα αποστολή υλικής βοήθειας που συγκεντρώθηκε από Συνδικάτα, εργαζόμενους και μαζικούς φορείς, φορτώθηκε σήμερα...