Επτά μήνες μετά την 24ωρη απεργία των εργαζομένων στο ΨΝΑ «Δαφνί» ενάντια στην ολοκλήρωση της αντιδραστικής ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, της οποίας τις τραγικές συνέπειες βιώνουμε καθημερινά οι υγειονομικοί, οι ασθενείς με ψυχικές διαταραχές και οι οικογένειες τους, η κυβέρνηση της ΝΔ και το υπουργείο εμπορίου της υγείας, στήνουν στο εδώλιο τον πρόεδρο του Ενιαίου Συλλόγου του Ψ.Ν.Α., τον συνάδελφο Θωμά Δημουλά, με τις κατηγορίες της «διατάραξης της λειτουργίας της υπηρεσίας» και της «άρνησης συμμόρφωσης με τις υποδείξεις των αστυνομικών».
Υπόλογη για «τη διατάραξη της λειτουργίας» του πρώην ΨΝΑ είναι η κυβερνητική πολιτική που έχει οδηγήσει στη δραματική συρρίκνωση των δημόσιων υπηρεσιών ψυχικής υγείας, με μοναδικούς ωφελημένους τους κλινικάρχες και τις ΜΚΟ που εμπορεύονται τον ψυχικό πόνο και ξεκοκαλίζουν τα κρατικά και ευρωενωσιακά κονδύλια.
Υπόλογη για «τη διατάραξη της λειτουργίας» του πρώην ΨΝΑ αλλά και των υπόλοιπων δημόσιων ψυχιατρικών δομών είναι η κυβερνητική πολιτική που καταδικάζει τους ασθενείς, καταλύοντας κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας, σε αέναη περιπλάνηση από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, από τη μία πόλη στην άλλη, από τον ένα νομό στον άλλο, από τα τμήματα επειγόντων περιστατικών στα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων, μέχρι να βρεθεί διαθέσιμο κρεβάτι.
Καταγγέλλουμε τη δίωξη σε βάρος του προέδρου του Ενιαίου Σωματείου των Εργαζομένων του Ψ.Ν.Α. και απαιτούμε να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες. Πρόκειται για ξεκάθαρη ενέργεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης με στόχο να φιμώσουν κάθε φωνή αντίστασης στη βαρβαρότητα, αλλά και ομολογία ότι οι αγώνες των εργαζομένων τους στριμώχνουν.
Οι προσπάθειες εκφοβισμού και τρομοκράτησης των εργαζομένων θα πέσουν στο κενό!
Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τη συνδικαλιστική δράση!