Θερμή υποδοχή της αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ από την Ομοσπονδία Υπηρεσιών Γαλλίας

Δημοσιεύτηκε στις

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ που βρίσκεται στο Παρίσι, ύστερα από πρόσκληση της Ομοσπονδίας CGT Commerce et Services, έτυχε θερμής υποδοχής από τους Γάλλους συναδέλφους.

Την Παρασκευή, 18 Νοέμβρη, το ΠΑΜΕ χαιρέτισε στην συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, σε ειδικό θέμα που αφορούσε την πείρα από την δράση του ταξικού κινήματος της Ελλάδας. Η παρουσίαση του ΠΑΜΕ ξεκίνησε με την προβολή του βίντεο για την δράση των ταξικών συνδικάτων της Ελλάδας την περίοδο της πανδημίας στην ολοκλήρωση του οποίου οι Γάλλοι συνδικαλιστές χειροκρότησαν όρθιοι.

Το ΠΑΜΕ στην τοποθέτηση του μετέφερε την πείρα από την δράση των ταξικών συνδικάτων, σημειώνοντας «δεν ξεχνάμε την αλληλεγγύη και στήριξη σας στους αγώνες των εργαζομένων της Ελλάδας, τα μηνύματα σας, τις διαμαρτυρίες και τις δράσεις σας, τις επισκέψεις αντιπροσωπειών σας, που ήταν σημαντικό όπλο στους αγώνες μας, ήταν ασπίδα κόντρα στις επιθέσεις κυβερνήσεων και εργοδοτών, αλλά ήταν και στήριγμα για να χτίσουμε τις νίκες και τις επιτυχίες μας.

Νίκες όπως η αυτή των 2.000 ντελιβεράδων της E-FOOD που κατάφεραν με μια μεγαλειώδη απεργία να γίνουν όλες οι συμβάσεις αορίστου χρόνου, στις μεγάλες απεργίες στα ξενοδοχεία, στις πολυεθνικές Intercontinental, Accorr, Marriott, η υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας σε ένα από τα πιο τουριστικά νησιά του κόσμου, στη Σαντορίνη με αυξήσεις 19% και επιβολή 7ωρης, 35ωρης δουλειάς στους διανομείς. Αυτές οι νίκες δείχνουν το δρόμο. Δείχνουν ότι καμιά εργοδοσία δεν είναι ανίκητη!»

Η Εθνική Επιτροπή της Ομοσπονδίας CGT Commerce et Services στο τέλος των εργασιών ψήφισε υπέρ της πραγματοποίησης Εθνικής Απεργίας στον κλάδο στις 7 Δεκέμβρη διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς.

ΦΩΤΟ https://flic.kr/s/aHBqjAfHds

Περισσότερα

Ανακοινώσεις καταδίκης του νομοσχεδίου για την υγεία

Η κυβέρνηση της ΝΔ στήνει στο εκτελεστικό απόσπασμα την πολύπαθη υγεία του λαού κατά...

30 Νοέμβρη στις 8.30πμ κινητοποίηση ενάντια σε πλειστηριασμό

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΌ        Άλλη μια οικογένεια είναι  εκτεθειμένη στην επίθεση των τοκογλύφων και...

Μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν στην παιδική γιορτή που οργανώθηκε από τις “Αγριόχηνες”

Μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν στην όμορφη παιδική γιορτή που οργανώθηκε από την εκπομπή του...