Η Θεατρική Παράσταση “Η τρελή του Σαγιό” στο Σπίτι του Αγωνιστή στις 28 Απριλίου

Δημοσιεύτηκε στις

Παράσταση ειδικά διαμορφωμένη για το σπίτι του Αγωνιστή και θεατές  το προσωπικό και εναπομείναντες αγωνιστές του Δημοκρατικού Στρατού θα δοθεί την Κυριακή στις 28 Απρίλη.

Η προσπάθεια της θεατρικής ομάδας του ΠΑΜΕ, να προσαρμοστεί η υπάρχουσα παράσταση σε μικρότερο χώρο και με μικρότερη διάρκεια είχε σαν κίνητρο το σεβασμό και θαυμασμό στους αγωνιστές μας που στα χνάρια τους θέλει να βαδίζει το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα

Το έργο γράφτηκε το 1943 την περίοδο που  η Γαλλία αλλά και όλη η Ευρώπη στενάζει από τη Γερμανική κατοχή. Ο Ζαν Ζιροντού δεν μένει ανεπηρέαστος από αυτή την κατάσταση, έτσι γράφει ένα πολιτικό – κοινωνικό έργο και το ενισχύει με μια γερή δόση παραμυθιού. Στόχος του  να περάσει μηνύματα. να καυτηριάσει την κοινωνικοπολιτική κατάσταση της εποχής του, να διασκεδάσει το λαό του Παρισιού, με έξυπνο χιούμορ και να υπερασπιστεί την άποψη ότι μπορούμε και να τα καταφέρουμε.

Η Ωρελύ μια εκκεντρική Παριζιάνα αντιλαμβάνεται το σχέδιο κάποιων αδίστακτων κερδοσκόπων να εκμεταλλευτούν το υπέδαφος του Παρισιού και να πλουτίσουν από το πετρέλαιο που υποτίθεται ότι υπάρχει. Η αποκαλούμενη τρελή του Σαγιό που δεν είναι όμως τρελή, μαζί με τις εξίσου ιδιόρρυθμες φίλες της οι οποίες προτιμούν να ζουν στην ασφάλεια των αναμνήσεων και του χθες, αποφασίζουν ότι πρέπει να αντιδράσουν και να δράσουν…..

  Το έργο αρκετά επίκαιρο, με στοιχεία που συναντούμε στις καθημερινές  μας διεκδικήσεις, αναδεικνύει τον αγώνα ενάντια στις μορφές εξουσίας που επηρεάζουν τη ζωή μας.  Μπορεί να αξιοποιηθεί τώρα πια εκτός από θεατρικές σκηνές για εκδηλώσεις σε νοσοκομεία , ιδρύματα και χώρους δουλειάς

Περισσότερα

Τιμούμε την επέτειο της Νάκμπα δυναμώνοντας το σύνθημα ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Η επέτειος της Νάκμπα, της «καταστροφής» και του ξεριζωμού του λαού της Παλαιστίνης το...

 Ολονύχτια διαμαρτυρία φοιτητικών συλλόγων στα Προπύλαια ενάντια στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθές η ολονύχτια διαμαρτυρία φοιτητικών συλλόγων στα Προπύλαια ενάντια στη...

Νέα Κινητοποίηση την Τετάρτη 15 Μάη 4μμ στη doValue

Καλούνται σωματεία και φορείς των γειτονιών της Αθήνας να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους...