Ταξική Ενότητα Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων: Μεθοδεύσεις στην εκλογή της εφορευτικής επιτροπής εν όψει των εκλογών στο Σωματείο

Δημοσιεύτηκε στις

Με ισχυρή Ταξική Ενότητα: να κάνουμε υπόθεση όλων μας ένα σωματείο ζωντανό- ανοικτό στους εργαζόμενους, οργανωτή της πάλης για την υπεράσπιση του εισοδήματος και των δικαιωμάτων μας

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που έκαναν το βήμα και πήραν μέρος στην Γενικής Συνέλευση του Σωματείου μας (Δευτέρα 12/9), την τρίτη κατά σειρά και με την δια ζώσης κουβέντα και ανταλλαγή πείρας, ενδυναμώθηκαν οι δεσμοί μεταξύ μας, πήραμε δύναμη ο ένας από τον άλλο!

Οι συνάδελφοι που απαρτίζουμε το ψηφοδέλτιο της Ταξικής Ενότητας στο Σωματείο μας αναδείξαμε την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς: εξαντλητικά ωράρια, απλήρωτες υπερωρίες, παραβίαση των όρων της Συλλογικής Σύμβασης, ακόμα και των συμφωνιών που έχουν γίνει ανά ξενοδοχείο. Αναδείξαμε ότι ο πενιχρός μισθός, που παίρνουμε σε σχέση με τα τεράστια κέρδη που έχουν αποκομίσει οι ξενοδόχοι από τη δουλειά μας, έχει ήδη εξανεμιστεί από το τεράστιο κύμα ακρίβειας στα καύσιμα, τα είδη διατροφής κτλ. Εκφράσαμε την αγωνία όλων μας για το πώς θα βγάλουμε τον χειμώνα! Αναδείξαμε την ανάγκη από τώρα να οργανωθεί η πάλη για την νέα Συλλογική Σύμβαση του κλάδου, με τα ξενοδοχεία ανοιχτά και ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να έχουμε λόγο, ταυτόχρονα με τη διεκδίκηση της παράτασης του ταμείου ανεργίας μέχρι την επαναπρόσληψη της επόμενης σεζόν!

Οι συνάδελφοι που απαρτίζουμε το ψηφοδέλτιο της Ταξικής Ενότητας στο Σωματείο μας αναδείξαμε τι σωματείο και τι Διοικητικό Συμβούλιο έχουμε ανάγκη όλοι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι: να είναι υπερασπιστής του εισοδήματος και των δικαιωμάτων μας, κόντρα στην επίθεση που καθημερινά δεχόμαστε από την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις, να συμβάλλει στην οργάνωση των συναδέλφων και τη βελτίωση των όρων εργασίας και αμοιβής σε κάθε ξενοδοχείο, να ενισχύει την προσπάθεια ώστε να συμμετέχουν μαζικά και ζωντανά όσο περισσότεροι συνάδελφοι στη ζωή του σωματείου και στη διαμόρφωση αιτημάτων σύμφωνα με τις ανάγκες μας και των οικογενειών μας για σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, αξιοπρεπείς μισθούς, μέτρα ανακούφισης από το κύμα ακρίβειας κτλ! Εμπνεόμαστε από τα θετικά παραδείγματα και τις κατακτήσεις των Σωματείων Ξενοδοχοϋπαλλήλων και των Συναδέλφων μας από την Αττική, την Κέρκυρα, την Ζάκυνθο, τη Σαντορίνη, άλλες τουριστικές περιοχές! Εμπνεόμαστε από τους εμβληματικούς και νικηφόρους αγώνες των συναδέλφων στην EFOOD, στην COSCO, στις Οικοδομές, στα Λιπάσματα Καβάλας και αλλού, που είχαν θετικά αποτελέσματα με την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με σημαντικές αυξήσεις και κατοχύρωση σημαντικών κατακτήσεων, άλλους που είναι σε εξέλιξη , όπως στην Μαλαματίνα και αλλού!

Με λύπη μας όμως διαπιστώσαμε ότι το απερχόμενο προεδρείο του Σωματείου μας, αντιμετώπισε αυτά τα τόσο σοβαρά ζητήματα με τον ίδιο τρόπο που αντιμετώπισε όλους εμάς στις προηγούμενες 2 γενικές Συνελεύσεις που προηγήθηκαν: με την απαξίωση και το χλευασμό, με την άρνηση εγγραφής στο σωματείο συναδέλφων που ξεπέρασαν φόβους και δισταγμούς, την απειλή της απόλυσης ! Τελικά απέδειξαν ότι είναι μακριά από τις ανάγκες και τις αγωνίες των συναδέλφων και ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η διατήρηση των καρεκλών τους μέσα από διαδικασίες αμφισβητούμενες, που καταστρατηγούν το ίδιο το καταστατικό του Σωματείου μας, αξιοποιώντας ταυτόχρονα το αντεργατικό οπλοστάσιο που θέτει τα σωματεία υπό τον έλεγχο του υπουργείου εργασίας και των εργοδοτών (νόμος Χατζηδάκη).

Φυσικά και για του λόγου το αληθές όπως κάνει συστηματικά, το προεδρείο δεν έθεσε ούτε καν σε ψήφιση τον απολογισμό της απερχόμενης διοίκησης, δεν ενημέρωσε ποτέ αν η συνέλευση είχε την απαιτούμενη απαρτία με τα ταμειακώς εντάξει μέλη που παρευρίσκονταν, γενικά κράτησε τους συναδέλφους στο σκοτάδι. Εκ του αποτελέσματος φάνηκε επίσης ότι με το έτσι θέλω, έχουν πετάξει εκτός εκλογικών καταλόγων όποιον συνάδελφο ήθελαν, με αστείες δικαιολογίες.

Ο κατήφορος όμως δεν έχει τελειωμό: ενώ οι παρευρισκόμενοι συνάδελφοι ψήφισαν δια ζώσης και εξέλεξαν την τριμελή εφορευτική επιτροπή που θα είχε την ευθύνη των αρχαιρεσιών, όπως πρροβλέπει το καταστατικό, το προεδρείο του σωματείου αποφάσισε εν κρυπτώ και κατά παράβαση του καταστατικού, η Γενική Συνέλευση να συνεχιστεί και την επόμενη ημέρα (Τρίτη 13/9!!). Δεν έφταναν αυτά αλλά τα ίδια πρόσωπα αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μυστική ηλεκτρονική ψηφοφορία, ενημερώνοντας επιλεκτικά μόνο συγκεκριμένα μέλη του σωματείου. Φυσικά δεν ανακοίνωσαν ούτε δημόσια στον τύπο, ούτε καν κατά τη διάρκεια της Γενικής μας Συνέλευσης τα μέλη του σωματείου, ούτε φυσικά έστειλαν ως όφειλαν σύνδεσμο με την πρόσκληση για την ηλεκτρονική ψηφοφορία σε όλα τα μέλη του σωματείου. Και όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος, στόχος τους ήταν η ανατροπή της σύνθεσης της εφορευτικής επιτροπής που εξέλεξε η ΓΣ του σωματείου στις 12/9, αφήνοντας εκτός τον εκπρόσωπο της «Ταξικής Ενότητας», αφού ανακοίνωσαν περισσότερες ψήφους από εκείνες της δια ζώσης διαδικασίας, ώστε να διαμορφώσουν το επιθυμητό για αυτούς αποτέλεσμα.

Έχοντας ακριβώς αυτά κατά νου, οι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της Ταξικής Ενότητας αναδείξαμε και κατά τη διάρκειας της Γενικής Συνέλευσης με τις ομιλίες μας για ποιόν λόγο είμαστε αντίθετοι σε τέτοιες πρακτικές, αντίθετοι στον αντεργατικό νόμο 4808/2021 (νόμο Χατζηδάκη), που στόχο έχουν να βάλουν το σωματείο στο γύψο, να ψηφίζουν μόνο μερικά (και προκαθορισμένα όπως αποδείχτηκε) μέλη από απόσταση και να χάνει σταδιακά τα χαρακτηριστικά του, να χάνεται η ζωντάνια, πράγμα που όπως φαίνεται προσπαθεί διακαώς η απερχόμενη διοίκηση του σωματείου μας, λες και ενεργεί κατά παραγγελία του υπουργού των εργοδοτών Χατζηδάκη.

Οι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της Ταξικής Ενότητας στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων του Νομού Χανίων, καλούμε όλους τους συναδέλφους του Νομού να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους,  και να πάρουν μαζικά μέρος στις εκλογές του Σωματείου.

Καλούμε όλους του εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη σε τέτοιες αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις. Μόνο με την ενεργή συμμετοχή όλων μας,θα μπει στοπ σε τέτοιες πρακτικές, και παράλληλα θα πάρει αγωνιστική ανάταση το Σωματείο μας σε γραμμή πάλης για τα σύγχρονα δικαιώματα μας στον κλάδο.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν το αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο της Ταξικής Ενότητας στις επερχόμενες εκλογές τους σωματείου μας, την μόνη συνεπή και τίμια δύναμη μέσα στο σωματείο.

 

Περισσότερα

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ : Κάτω τα χέρια από τον ΕΛΟΕΝ και την περιουσία των ναυτεργατών

Πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση της Ε.Ε της ΠΝΟ με αφορμή έγγραφο του υπουργείου Εργασίας, στο...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Να σταματήσει άμεσα κάθε είδους δίωξη κατά του σωματείου – μέλους μας και των μελών του ΔΣ

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά καταγγέλλει την επιχείρηση εκφοβισμού κατά των εργαζομένων στην...

Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ”: Να ανακληθούν άμεσα οι τρομοκρατικές απολύσεις των εργαζομένων στην PeopleCert

 Η εργοδοτική τρομοκρατία δε θα περάσει! Να ανακληθούν άμεσα οι τρομοκρατικές απολύσεις των εργαζομένων στην...