Σάββατο, Απρίλιος 17

Ταξική Ενότητα στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων : Όλοι και όλες στον αγώνα 9 Απρίλη στις 6μ.μ. στην πλατεία αγοράς

0
image_pdfimage_print

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό Διαδηλώνουμε

Παρασκευή 9 Απριλίου στις 18:00μμ στην Πλατεία Αγοράς

Τρίτη 20 Απριλίου στις 10:30πμ στο Εργατικό Κέντρο Χανίων

Το ψηφοδέλτιο της Ταξικής Ενότητας καλεί όλους τους ξενοδοχοϋπάλληλους του Νομού Χανίων να δυναμώσουν τον αγώνα και την συλλογική διεκδίκηση ώστε να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι για ακόμα μια φορά τις συνέπειες της κρίσης, να διασφαλίσουμε το αγαθό της υγείας μας.  

Είναι θλιβερή η στάση της πλειοψηφίας του Δ.Σ του Σωματείου μας, που χαρακτηρίζει κομματικά άλλα συνδικάτα. Στο αυριανό συλλαλητήριο συμμετέχουν 47 συνδικάτα του κλάδου σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων 2 και εδώ στα Χανιά, δηλαδή τα Σωματεία Επισιτισμού και Διανομέων. Επίσης, το αυριανό συλλαλητήριο στηρίζουν φορείς και Σωματεία στον Νομό Χανίων, όπως οι φοιτητές, οι δάσκαλοι, οι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι. Οι εργάτες που είναι στον δρόμο εδώ και ένα χρόνο δεν διαδηλώνουν επειδή τους το λέει κάποιο Κόμμα, αλλά γιατί η επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο. Κι ακριβώς αυτή είναι η ταξική αλληλεγγύη που σήμερα χρειαζόμαστε.

Πάει πολύ αυτοί που υπογραφούν μειώσεις μισθών να μας εγκαλούν γιατί διεκδικούμε τα αυτονόητα δικαιώματα μας. Έχουμε κάθε δικαίωμα να διαδηλώνουμε και να κάνουμε κριτική στις αποφάσεις των Δ.Σ των σωματείων που είμαστε μέλη.

Για του λόγου το αληθές… Στην παρακάτω εικόνα βλέπουμε την μείωση μισθού στους νεοπροσλαμβανόμενους της Κατηγορίας Δ (παράγραφος 4, Άρθρο 3), με την υπογραφή της πλειοψηφίας της διοίκησης του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων, στην νέα Τοπική Κλαδική ΣΣΕ που υπέγραψαν 18 Μαρτίου. Μάλιστα, έως ότου συμπληρωθούν 15 μήνες!

  Για να ξέρουμε και τι λέμε δηλαδή, και όχι να κοροϊδεύουμε τους συναδέλφους..

Η μάχη δίνεται και θα δοθεί στον δρόμο, στην οργάνωση σε κάθε εργασιακό χώρο, στις Γενικές Συνελεύσεις του Σωματείου..

Παλεύουμε ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να επιστρέψουμε στις δουλειές μας, χωρίς μειώσεις μισθών, με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Με διασφάλιση του αγαθού της υγείας μας.

Καλούμε την διοίκηση τους Σωματείου μας, έστω και τώρα, να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε τα συλλαλητήρια να γίνουν υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων. Να καλέσει άμεσα σε Γενική Συνέλευση, σε ανοιχτό χώρο, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, ώστε να παλέψουμε μαζικά και οργανωμένα και στις 9 και στις 20 του Απρίλη.

Αποτέλεσμα έχουν ΜΟΝΟ οι αγώνες των εργαζομένων.

Υπάρχει ελπίδα! Οργανωμένα, αγωνιστικά, ταξικά απαντάμε στη νέα επίθεση!

 Διεκδικούμε 

  • Να διασφαλιστεί το δικαίωμα της επαναπρόσληψης όλων των εποχικών στον τουρισμό και στον επισιτισμό σύμφωνα με τις ΣΣΕ μας. Επαναπρόσληψη όλων των ξενοδοχοϋπαλλήλων στα Χανιά το αργότερο μέχρι τις 15 Μαΐου. Καμία απόλυση.
  • Αξιοπρεπές εισόδημα για όλους μέχρι να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα και να ανοίξουν οι επιχειρήσεις. Ταμείο ανεργίας για όλους στα 600 ευρώ.  
  • Να κηρυχθούν Υποχρεωτικές και να εφαρμοστούν παντού οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
  • Πενθήμερο – 8ώρο για όλους τους εργαζόμενους χωρίς μειώσεις μισθών.
  • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.

 

Ο Αγώνας Συνεχίζεται!!

 ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ 

Παρασκευή 9 Απριλίου στις 18:00μμ στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς

Τρίτη 20 Απριλίου στις 10:30πμ στο Εργατικό Κέντρο Χανίων

 

Share.

Comments are closed.