Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ-ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ-ΠΕΜΑΓΕΝ-ΠΕΣ/ΝΑΤ για το θάνατο εργάτη στο εργοτάξιο του γηπέδου της ΑΕΚ

image_pdfimage_print

Μακρύς είναι ο κατάλογος των εργαζομένων, που χάνουν την ζωή τους ή σακατεύονται στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια τους στην οικογένεια και τους συγγενείς του εργάτη που βρήκε τραγικό θάνατο στο εργοτάξιο κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ, της εργοδότριας εταιρεία ΕΡΜΩΝΑΣΣΑ.

Στη ίδια κατεύθυνση και ο σοβαρός τραυματισμός του ναυτεργάτη Β’ Μηχανικού στο μηχανοστάσιο του Δ/Ξ «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» της ναυτιλιακής εταιρείας «MED SEA TANKERS SHIPPING CO.», με αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό του αριστερού του ποδιού.

Οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ επανειλημμένα με πολύμορφους αγώνες έχουν αναδείξει ότι  η αντιλαϊκή πολιτική, που συνεχίζει και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, διαρκώς αυξάνει τα προνόμια του κεφαλαίου, ενώ ταυτόχρονα επιτίθενται στο σύνολο των δικαιωμάτων των εργαζομένων, μετατρέποντας τους χώρους δουλειάς σε εργασιακά γκέτο, δεν διστάζουν διαρκώς να υπονομεύουν την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής.

Οι ναυτεργάτες σε όλες τις κατηγορίες καραβιών, βιώνουν καθημερινά τα αποτελέσματα αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής, με την υπονόμευση των ΣΣΕ, της κοινωνικής ασφάλισης, την ανεργία, την διεύρυνση της ανασφάλιστης εργασίας, τις μειώσεις των οργανικών συνθέσεων, τα εξαντλητικά ωράρια εργασία, τους κινδύνους της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, να δυναμώσουμε την οργάνωση και τον αγώνα, απαιτώντας να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πλήρη ασφάλεια και προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις και κοινωνική ασφάλιση για όλους, με πυξίδα τις δικές μας ανάγκες στο σύνολο των δικαιωμάτων μας ενάντια  στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.  

Comments are closed.