Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, καταγγέλλουν τις αντεργατικές μεθοδεύσεις του ΣΕΒ

image_pdfimage_print

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, καταγγέλλουν τις αντεργατικές μεθοδεύσεις του ΣΕΒ (Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχάνων), να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για να εξαιρεθούν οι λιμενεργάτες της COSCO στις Προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, από τα ΒΑΕ.

Η προσφυγή του ΣΕΒ σε βάρος της διοίκησης του σωματείου της ΕΝΕΔΕΠ (Ένωση Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων στις Προβλήτες Πειραιά), έρχεται να προστεθεί στους σχεδιασμούς της εργοδοσίας, ενάντια στον αγώνα των λιμενεργατών, που αγωνίζονται και διεκδικούν υπογραφή ΣΣΕ και εφαρμογή της ένταξης τους στα ΒΑΕ.

Στη COSCO σε αυτό το πρότυπο καπιταλιστικής ανάπτυξης, όπως το παρουσίασε στην επίσκεψη του στη Κίνα ο πρωθυπουργός κ.Μητσοτάκης, η εργοδοσία δεν δίστασε το προηγούμενο διάστημα να επιχειρήσει  εγκληματικές  και τρομοκρατικές μεθόδους σε βάρος του προέδρου και των μελών της διοίκησης του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, που αγωνίζονται ενάντια στις συνθήκες γαλέρας.

Η επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα των λιμενεργατών της COSCO, θα ενταθεί στο σύνολο των εργαζομένων και με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ συνέχεια των προηγούμενων ασφαλιστικών νόμων, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορία τους.

Βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες, με τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις τους, θέλουν να οικοδομήσουν την καπιταλιστική τους ανάπτυξη διαμορφώνοντας συνθήκες εργασιακής ζούγκλας σε κάθε χώρο δουλειάς, με εργάτες χωρίς ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση, συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, σε οργάνωση και αγώνα  ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του, να δυναμώσει η ταξική πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς για το σύνολο των οξυμμένων προβλημάτων μας.

Την Δευτέρα 11 Νοέμβρη στις 6:30 μ.μ στον κινηματογράφο STUDIO, συμμετέχουμε στο κάλεσμα της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ, στη σύσκεψη  για την νέα αντιασφαλιστική επίθεση και την οργάνωση του συλλαλητηρίου στις 30 Νοέμβρη, που εξήγγειλε η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ – ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ

 

 

Comments are closed.