Τετάρτη, 8 Απριλίου

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, καταδικάζουν την επιχείρηση καταστολής της κυβέρνησης της ΝΔ

image_pdfimage_print

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, καταδικάζουν την επιχείρηση καταστολής της κυβέρνησης της ΝΔ, με την απόβαση των ΜΑΤ στα νησιά της Λέσβου, της Χίου, της Σάμου και τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε βάρος των νησιωτών, που υπερασπίζονται τα δίκαια αιτήματα τους.

Καταγγέλλουμε τις εφοπλιστικές εταιρείες που σε συνεργασία με την κυβέρνηση χρησιμοποιούν  τα καράβια, για μεταφορά των δυνάμεων καταστολής, για να επιβάλουν τη συμφωνία της Ε.Ε με την Τουρκία, μετατρέποντας τα νησιά σε φυλακές προσφύγων και μεταναστών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ όπως και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, υπερασπίζεται τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε,  είναι αυτή η πολιτική που καταληστεύει, βομβαρδίζει και ξεριζώνει τους λαούς για την κερδοφορία  των μονοπωλίων.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες, τους μετανάστες, που διεκδικούν τον απεγκλωβισμό τους  και τις οικογενειακές επανενώσεις τους σε χώρες της Ε.Ε. 

Καλούμε τους ναυτεργάτες,  να συμμετέχουν στη σημερινή έκτακτη συγκέντρωση – κινητοποίηση  που διοργανώνουν η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής και άλλοι σύλλογοι νησιωτών στις 18:00 στη Βουλή, να απαιτήσουμε:

  • Άμεση απόσυρση των δυνάμεων καταστολής από τα νησιά
  • Να γίνουν αποδεκτά όλα τα δίκαια αιτήματα των νησιωτών.

  

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.   «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ – ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ

Comments are closed.