Τα ναυτεργατικά σωματεία καταδικάζουν την ποινικοποίηση των αγώνων

Δημοσιεύτηκε στις

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ-ΝΑΤ καταγγέλλουν τη μεθοδευμένη προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ, να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να αναχαιτίσει την κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, του οργανωμένου κινήματος, με ένα όργιο ποινικών διώξεων, απολύσεων και καταστολής.

Κάνοντας χρήση του επαίσχυντου νόμου «Χρυσοχοΐδη», για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, παραπέμπει σε δίκη την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Αφροδίτη Ρέτζιου και ασκεί δίωξη σε βάρος του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Συρίγου Βαλσάμου, επειδή πρωτοστάτησε, μαζί με άλλους αγωνιστές, στην υπεράσπιση λαϊκής κατοικίας που έβγαλαν σε πλειστηριασμό τα κοράκια οι τραπεζίτες.

Σήμερα που η ζωή των εργαζομένων επιδεινώνεται όλο και περισσότερο εξαιτίας της αντιλαϊκής αντεργατικής πολιτικής, οι εργαζόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν και τον αυταρχισμό, την καταστολή και την ποινικοποίηση των αγώνων τους.

Η κυβέρνηση, συνεχίζει την προσπάθεια και των προηγούμενων κυβερνήσεων να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους προκειμένου να μη σηκώνουν κεφάλι, να μη διεκδικούν. Θέλει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς. Με την τρομοκρατία και με το βούρδουλα των διώξεων θέλουν να προλάβουν τις αντιδράσεις των εργαζομένων προκειμένου να εξυπηρετήσουν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Γνωρίζουν όμως πολύ καλά ότι οι ταξικές δυνάμεις δεν τρομοκρατούνται ούτε με δικαστήρια, ούτε με διώξεις.

Ο στόχος τους, να υποτάξουν ολοκληρωτικά την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα στην κυριαρχία του κεφαλαίου, δεν θα περάσει. Η εργατική τάξη με τους αγώνες της θα ακυρώνει έναν – έναν, όλους τους αντεργατικούς νόμους, τους νόμους που ποινικοποιούν τους αγώνες της.

Καταδικάζουμε την ποινικοποίηση των αγώνων και παραμένουμε στην πρώτη γραμμή, στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στους διωκόμενους αγωνιστές συνδικαλιστές και απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος τους.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Θήβας : Όχι στο νομοσχέδιο που συνεχίζει να υποβαθμίζει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας

Το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Θήβας με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση σε σημερινή του συνεδρίαση ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ...

Σωματεία Λήμνου: Κάλεσμα σε συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Λήμνου 1η Δεκέμβρη

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ (από την πλευρά των εξωτερικών ιατρείων) ΠΕΜΠΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ...

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης:Η Υγεία είναι λαϊκό δικαίωμα, όχι εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΗ 12.00...