Τα καμώματα του Εργατικού Κέντρου Καβάλας

image_pdfimage_print

Η ηγετική ομάδα των εργατοπατέρων του Εργατικού Κέντρου Καβάλας εδώ και χρόνια περνάει με άριστα τις εξετάσεις στην εργοδοσία της περιοχής, αλλά και στις κυβερνήσεις.

 • Ακολουθεί πιστά και κατά γράμμα τις αποφάσεις, τις πρακτικές και τις κατευθύνσεις της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ.
 • Έχει την αμέριστη στήριξη των εργοδοτών για να διατηρείται ζωντανός αυτός ο μηχανισμός που υλοποιεί τα σχέδια και τις απαιτήσεις τους.
 • Ενώ γίνονται απολύσεις, απληρωσιά, χτυπιέται η σταθερή δουλειά, εργοδοτικά εγκλήματα σε χώρους δουλειάς, δεν έχει ανοίξει ρουθούνι.
 • Το Εργατικό Κέντρο παρεμβαίνει μην τυχόν και καταγγελθούν εργοδότες, μην τυχόν και γίνουν κινητοποιήσεις.
 • Είναι χωμένοι μέχρι τα μπούνια στα προγράμματα του ΙΝΕ ΓΣΕΕ σε συνεργασία με εργοδότες.
 • Ούτε μια έστω ανακοίνωση, ιδιαίτερα στις τελευταίες απεργίες, 24 Σεπτέμβρη και 2 Οκτώβρη. Δεν γνωρίζουν τι σημαίνει απεργία – κινητοποίηση. Γι΄ αυτό άλλωστε και στην όποια συγκέντρωση κάνουν είναι τρεις και ο κούκος.

            Τα καμώματα όσων σήμερα αποτελούν τον σκληρό πυρήνα της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, έχουν ξεπεράσει σε μεθόδους το συνδικαλιστικό της ασφάλειας, σε εποχές που η συνδικαλιστική δράση ήταν απαγορευμένη και υπαγορευμένη από το κράτος.

            Τα όσα γίνονται τα τελευταία χρόνια στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας δεν έχουν προηγούμενο.

 • Μετά το όργιο νοθείας και καταστρατήγησης των δημοκρατικών διαδικασιών στο τελευταίο συνέδριο με face control από μπράβους, σεκιούριτι, και αστυνομία,
 • Μετά τον Πειθαρχικό Κανονισμό που εκπόνησαν ενάντια σε όποιον διαφωνεί με τις δικές τους κατευθύνσεις, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια το καταστατικό και τις δημοκρατικές αρχές λειτουργίας των συνδικάτων. Διέγραψαν από μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου τον εκλεγμένο εκπρόσωπο των συνδικάτων που παλεύουν, που οργανώνουν τον αγώνα. Διέγραψαν τον εκπρόσωπο του ταξικού κινήματος γιατί λέει φέρνει και άλλους συναδέλφους του που είναι με το ΠΑΜΕ στο απροσπέλαστο, κλειδαμπαρωμένο για τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους «άντρο επιχειρηματικών συμφερόντων», όπως κατάντησαν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο.
 • Το Σαββατοκύριακο το κτίριο είναι κλειστό (έχει ωράριο Δημόσιων υπηρεσιών).
 • Τα σωματεία μπορούν να κάνουν Γενικές Συνελεύσεις μόνο δύο (2) φορές το χρόνο !!
 • Τα σωματεία δεν μπορούν να κάνουν Γενικές Συνελεύσεις χωρίς την παρουσία του προεδρείου του Εργατικού Κέντρου.
 • Τώρα επιδιώκουν να πετάξουν έξω από το κτίριο τα σωματεία που δεν τους είναι αρεστά.

            Η απόφασή τους να κάνουν έξωση σε σωματεία των συνταξιούχων που μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση του αγώνα στο πλευρό των εργαζομένων, ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη όλα τα τελευταία χρόνια, δείχνει ότι απεχθάνονται, όπως ο διάολος το λιβάνι, τους αγώνες κόντρα στις επιδιώξεις του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του.

            Αυτό είναι ένα από τα Συνδικάτα-πρότυπα της συνδικαλιστικής μαφίας, όπως την ονόμασαν οι εργαζόμενοι, την «τεχνογνωσία» και τις πρακτικές του οποίου φιλοδοξεί να «εξάγει» παντού στη χώρα, για να περνά η αντεργατική επίθεση των κυβερνήσεων χωρίς αντίσταση, για να προωθούν τον «κοινωνικό εταιρισμό» με τους εκμεταλλευτές μας, ή στη χειρότερη περίπτωση να σπέρνουν στους εργαζόμενους την απογοήτευση και τη μοιρολατρία.

            Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι είτε με ψέματα, λάσπη, είτε με φουσκωτούς και μπράβους, αστυνομία και ΜΑΤ μπορούν να σταματήσουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και τη δράση του.

            Όσα εμπόδια και να βάλουν θα συνεχίσουμε να αποκαλύπτουμε τον επικίνδυνο ρόλο τους. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια το εργατικό κίνημα να απαλλαγεί από το κράτος και την εργοδοσία, με μαζικά, ζωντανά σωματεία, για να είναι και αποτελεσματικά στην υπεράσπιση και διεύρυνση των κατακτήσεων των εργαζομένων.

            Τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι της Καβάλας να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους με τη μαζικοποίηση των σωματείων, τη μαζική συμμετοχή, με αποφασιστικότητα να τους πετάξουν έξω. Δεν εκπροσωπούν τους εργαζόμενους. Είναι επικίνδυνοι για τα συμφέροντά τους.

 

Κάτω τα βρωμόχερά τους από τα σωματεία και τις συνταξιουχικές οργανώσεις!

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

 

 

Comments are closed.