Τα καμώματα της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ στα Συνέδρια Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων

image_pdfimage_print

Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ συνεχίζει την συκοφαντία και τις προβοκάτσιες σε βάρος των Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και συνδικάτων που είναι σε καθημερινή δράση και πρωτοστατούν στην οργάνωση της μάχης , επειδή ο σχεδιασμός της δεν της βγαίνει.

Α) Μιλούν για αθλιότητες στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου.

Εκτός των άλλων στοιχείων που ήδη έχουμε δημοσιεύσει:

Μεταφέρουμε αυτούσια τη δήλωση από το μικρόφωνο του συνεδρίου ενός εργαζομένου σε μια επιχείρηση στην οποία δήθεν δημιουργήθηκε σωματείο.

«Ήμουνα διακοπές και πιο συγκεκριμένα στο νομό Ηλείας, στην Ζαχάρω. Και βρέθηκα να έχω ψηφίσει και να έχω υπογράψει.

Αυτό το σωματείο που εμφανίζεται ότι υπάρχει στην επιχείρηση, δεν έχει κάνει την παραμικρή ανακοίνωση για οποιοδήποτε πρόβλημα, ή έστω κάποια ανακοίνωση, για την κοπή της βασιλόπιτας ας πούμε. Είναι παντελώς φάντασμα! Στο εργοστάσιο άκρα του τάφου σιωπή. Επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή και τρομοκρατία. Ιδανική κατάσταση για τα αφεντικά…»

Β) Ορισμένα στοιχεία από το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων.

  • Το «Σωματείο Οικοδόμων – Ξύλου & Συναφών Επαγγελμάτων», που ελέγχεται από τη ΔΑΚΕ και πρόεδρός του ήταν ο πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γ. Κόσσυβας. Το σωματείο αυτό παρουσίαζε 787 ψηφίσαντες και 39 αντιπροσώπους στο ΕΚ Τρικάλων. Με την πραγματοποίηση πραγματικών εκλογών είχε 163 ψηφίσαντες και 8 αντιπροσώπους!
  • Το «Περιφερειακό Σωματείο Υπαλλήλων Τρικάλων», που ελέγχεται από την ΠΑΣΚΕ, με πρόεδρο τον Θ. Χαχάμη (εργαζόμενο στον ΟΣΕ) και μέλος της διοίκησης του ΕΚ Τρικάλων και γραμματέα τον Ε. Μπούγλα (εργαζόμενο κι αυτόν στον ΟΣΕ) και επίσης μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου. Το σωματείο αυτό εμφάνιζε 393 ψηφίσαντες και 20 αντιπροσώπους σε εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στο ορεινό χωριό Χρυσομηλιά Καλαμπάκας! Με την πραγματοποίηση πραγματικών εκλογών είχε μόλις 34 ψηφίσαντες και 2 αντιπροσώπους!
  • Το «Συνδικάτο ΟΤΑ – ΔΕΥΑ Τρικάλων», που ελέγχεται από την ΠΑΣΚΕ, πρόεδρος του οποίου ήταν ο Π. Διαμαντόπουλος, μέλος της διοίκησης του ΕΚ Τρικάλων και γραμματέας ο Μ. Μαντέλλας, πρώην πρόεδρος του ΕΚ. Το σωματείο αυτό παρουσίαζε 294 ψηφίσαντες και 15 αντιπροσώπους στο ΕΚ. Με την πραγματοποίηση πραγματικών εκλογών είχε 64 ψηφίσαντες και 3 αντιπροσώπους!
  • Επίσης, άλλα 2 τέτοια «σωματεία», το «Εργαζομένων στα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος», που ελέγχεται από την ΠΑΣΚΕ και παρουσίαζε 393 ψηφίσαντες και 20 αντιπροσώπους και το «Οικοδόμων Διαλεχτού και Περιχώρων» που ελέγχεται από τη ΔΑΚΕ και παρουσίαζε 235 ψηφίσαντες και 12 αντιπροσώπους, εντέλει δεν έκαναν καθόλου εκλογές για προφανείς λόγους!

Το Εργατικό Κέντρο προσπαθούσε να κάνει συνέδριο με 203 αντιπροσώπους. Όμως με τις παρεμβάσεις των συνδικάτων των ταξικών δυνάμεων, οι πραγματικοί αντιπρόσωποι  τελικά ήταν 106.

Παρά την πίεση που άσκησαν δημοτικές αρχές, εργοδοσία, κλπ. οι δυνάμεις που παλεύουν, που οργανώνουν αγώνες, που νοιάζονται για την οργάνωση της εργατικής τάξης αύξησαν σημαντικά τις δυνάμεις τους στο ΔΣ.

Γι’ αυτά η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ κάνει την πάπια.

Θα συνεχίσουμε τις επόμενες μέρες και με νέα αποκαλυπτικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι θέλουν να κρατήσουν ζωντανό τον καλοστημένο μηχανισμό τους στήριξης του ΣΕΒ, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλοξενοδόχων και των κυβερνήσεων τους.

Comments are closed.