Τα ασθενοφόρα δεν παίζουν πια τη σειρήνα

Δημοσιεύτηκε στις

Στο νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, με δεκάδες εργαζόμενους νεκρούς (επίσημα 35) και συνεχή εργατικά ατυχήματα στην κατασκευή του, τα ασθενοφόρα δεν παίζουν πια τη σειρήνα!

Την προηγούμενη Παρασκευή, μετά από νέο ατύχημα με 17 τραυματίες εργαζόμενους, το νέο αεροδρόμιο έγινε πεδίο μεγάλων κινητοποιήσεων που συνάντησαν την βία και τη καταστολή από την Τουρκική Κυβέρνηση και τους εργολάβους με εκατοντάδες συλλήψεις.

Για αυτό, αφού έγινε ξανά εργατικό ατύχημα χτες, 25 Σεπτέμβρη, τα ασθενοφόρα που χρησιμοποιήθηκαν δεν έπαιξαν τις σειρήνες τους, για να αποφύγουν τις αντιδράσεις των εργαζομένων που παίζουν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα.

Όμως, ο αγώνας και η μαζική κινητοποίηση είναι ο δρόμος για να διασφαλιστεί η ασφάλεια της ζωής των εργαζομένων. Ήδη οι απεργίες και οι διακοπές των εργασιών ανάγκασαν την Κυβέρνηση της Τουρκίας στην αναβολή των μεγαλοπρεπών εγκαινίων που σχεδίαζε για τις 29 Οκτώβρη. Είναι και αυτό ένα στοιχείο της πίεσης που ασκούν οι εργαζόμενοι για τις άθλιες συνθήκες δουλειάς. Χρειάζεται επιμονή και αποφασιστικότητα στον αγώνα μέχρι την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων, την βελτίωση των όρων δουλειάς και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Οι εργαζόμενοι γνωρίζουμε ότι το νέο αεροδρόμιο όπως συνολικά η ανάπτυξη των καπιταλιστών σε κάθε χώρα χτίζεται με τον ιδρώτα και το αίμα των εργατών.

Το ΠΑΜΕ και η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας βρίσκονται σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων στην κατασκευή του νέου αεροδρομίου και το επόμενο διάστημα θα αναλάβουμε νέες πρωτοβουλίες για τη στήριξη του αγώνα τους.

Περισσότερα

Ολοκληρώθηκε το 15ο Συνέδριο της κλαδικής Μεταφορών της ΠΣΟ (ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκε το 15ο Συνέδριο της κλαδικής Μεταφορών της ΠΣΟ σε αγωνιστικό κλίμα με αισιοδοξία...

2η ημέρα του 15ου Συνεδρίου της Κλαδικής Μεταφορών της ΠΣΟ

Σε εξέλιξη είναι για δεύτερη ημέρα οι εργασίες του 15ου Συνεδρίου της κλαδικής Μεταφορών...

Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα των εργασιών του 15ου Συνεδρίου της κλαδικής Μεταφορών της ΠΣΟ (ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της πρώτης ημέρας του 15ου Συνεδρίου της κλαδικής Μεταφορών της ΠΣΟ...