Τα ασθενοφόρα δεν παίζουν πια τη σειρήνα

Δημοσιεύτηκε στις

Στο νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, με δεκάδες εργαζόμενους νεκρούς (επίσημα 35) και συνεχή εργατικά ατυχήματα στην κατασκευή του, τα ασθενοφόρα δεν παίζουν πια τη σειρήνα!

Την προηγούμενη Παρασκευή, μετά από νέο ατύχημα με 17 τραυματίες εργαζόμενους, το νέο αεροδρόμιο έγινε πεδίο μεγάλων κινητοποιήσεων που συνάντησαν την βία και τη καταστολή από την Τουρκική Κυβέρνηση και τους εργολάβους με εκατοντάδες συλλήψεις.

Για αυτό, αφού έγινε ξανά εργατικό ατύχημα χτες, 25 Σεπτέμβρη, τα ασθενοφόρα που χρησιμοποιήθηκαν δεν έπαιξαν τις σειρήνες τους, για να αποφύγουν τις αντιδράσεις των εργαζομένων που παίζουν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα.

Όμως, ο αγώνας και η μαζική κινητοποίηση είναι ο δρόμος για να διασφαλιστεί η ασφάλεια της ζωής των εργαζομένων. Ήδη οι απεργίες και οι διακοπές των εργασιών ανάγκασαν την Κυβέρνηση της Τουρκίας στην αναβολή των μεγαλοπρεπών εγκαινίων που σχεδίαζε για τις 29 Οκτώβρη. Είναι και αυτό ένα στοιχείο της πίεσης που ασκούν οι εργαζόμενοι για τις άθλιες συνθήκες δουλειάς. Χρειάζεται επιμονή και αποφασιστικότητα στον αγώνα μέχρι την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων, την βελτίωση των όρων δουλειάς και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Οι εργαζόμενοι γνωρίζουμε ότι το νέο αεροδρόμιο όπως συνολικά η ανάπτυξη των καπιταλιστών σε κάθε χώρα χτίζεται με τον ιδρώτα και το αίμα των εργατών.

Το ΠΑΜΕ και η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας βρίσκονται σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων στην κατασκευή του νέου αεροδρομίου και το επόμενο διάστημα θα αναλάβουμε νέες πρωτοβουλίες για τη στήριξη του αγώνα τους.

Περισσότερα

Σταματήστε το Έγκλημα εναντίον του Παλαιστινιακού Λαού

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη νέα κλιμάκωση της κατοχικής βίας του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ εναντίον...

Συνάντηση του ΠΑΜΕ με το Συνδικάτο Εργαζομένων ΑΜΑΖΟΝ, των ΗΠΑ(VIDEO-ΦΩΤΟ)

Την Πέμπτη, 26 Γενάρη αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ συναντήθηκε διαδικτυακά με το Συνδικάτο Εργαζομένων ΑΜΑΖΟΝ, AMAZON LABOR UNION,...

Αλληλεγγύη στη Νέα Μεγάλη Απεργία των Εργατών της Γαλλίας στις 31 Γενάρη

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργάτες της Γαλλίας που κλιμακώνουν τον αγώνα...