Σύσκεψη σωματείων ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Κέρκυρας για την προετοιμασία των κινητοποιήσεων 20 Απρίλη και της απεργία 6 Μάη

0
image_pdfimage_print

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των διοικητικών συμβουλίων των επιχειρησιακών σωματείων, των σωματειακών επιτροπών επισιτισμού και τουρισμού  με το Δ.Σ. του Συνδικάτου.

Θέμα της σύσκεψης  ήταν ο συντονισμός και η οργάνωση των απεργιακών κινητοποιήσεων την Τρίτη 20 Απρίλη και την Πέμπτη 6 Μάη.

Από την Πέμπτη 15 Απρίλη έως και την Δευτέρα 18 Απρίλη θα πραγματοποιηθούν πολλαπλές συσκέψεις εργαζομένων σε ολόκληρη την Κέρκυρα για την διάδοση του απεργιακού μηνύματος, ενώ την Παρασκευή το απόγευμα έχουν κληθεί από το Συνδικάτο σε σύσκεψη σωματεία που δραστηριοποιούνται άμεσα ή έμμεσα στην τουριστική οικονομία προκειμένου να ληφθεί απόφαση κοινής δράσης για την Τρίτη 20 Απρίλη.

Για άλλη μια φορά η απεργιακή κινητοποίηση της 20 Απρίλη θα ξεκινήσει με προσυγκεντρώσεις στις  10πμ το πρωί, στη ΒΙΛΑ ΡΟΣΑ για τους ξενοδοχοϋπάλληλους της Νότιας Κέρκυρας, στο ΛΙΜΑΝΙ (6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ) για τους ξενοδοχοϋπάλληλους της Κεντρικής και Βόρειας Κέρκυρας, στο ΜΑΡΑΣΛΕΙΟ (ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ) για τους εργαζόμενους στον επισιτισμό , τα γραφεία, τους οδηγούς, τους ξεναγούς. Οι προσυγκεντρώσεις θα καταλήξουν στις 10:30 σε κεντρική συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο.

Σε ότι αφορά την Πρωτομαγιά, τα σωματεία μας βρίσκονται σε συνεννόηση με όλα τα σωματεία της πλειοψηφίας των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου  και εντός των ημερών θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων που οπωσδήποτε θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις μνήμης το Σάββατο 1 Μάϊου και απεργία στις 6 Μάϊου. Καταγγέλουμε το καραγκιοζιλίκι της 4ης Μάϊου όπου οι εργοδότες, η κυβέρνηση τους και τα τσιράκια τους στις εργατικές  οργανώσεις  αποφάσισαν να παρατείνουν τις διακοπές του Πάσχα κηρύσσοντας Αργία για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς την τρίτη ημέρα του Πάσχα . Οι εργαζόμενοι δεν τιμούν τους νεκρούς, τους φυλακισμένους και τους βασανισμένους της τάξης τους μαζί με τους απόγονους και συνεχιστές της πολιτικής των βασανιστών, των δεσμοφυλάκων και των εκτελεστών. Οι διαχρονικοί αγώνες για βελτίωση των συνθηκών εργασίας, για ανθρώπινα ωράρια, για την κατοχύρωση του 8ώρου και την μείωση του εργάσιμου  χρόνου με αύξηση των αποδοχών, για συλλογικές συμβάσεις  σύμφωνα με τις ανάγκες μας προφανώς και δεν θα γίνουν ούτε φέτος  την ημέρα που όρισε ο Μητσοτάκης, ο Χατζηδάκης, ο ΣΕΒ, και ο ΣΕΤΕ και έσπευσαν να υιοθετήσουν  τα γιουσουφάκια τους στην ΓΣΕΕ και στις παρακάτω οργανώσεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού .

 ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΞΩΝ, ΣΑΓΙΑΔΑΣ, ΕΡΕΙΚΟΥΣΑΣ, ΟΘΩΝΩΝ & ΜΑΘΡΑΚΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ SANDY BEACH     

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ATLANTICA GRAND MEDITERRANEO RESORT &SPA

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ SUNSHINE CORFU HOTEL & SPA

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ  LA GROTTA VERDE- ΑΓΙΟΣ ΓΟΡΔΙΟΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ IKOS DASSIA 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PELEKAS MONASTERY 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ BOLENTACO LIMITED

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΟΠΟΠΟΛΑΡΟΣ»

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ LOUIS«ΝΙΚΟΣ  ΛΕΙΣΟΣ»

Share.

Comments are closed.