ΣΥΠΑ – Διαδηλώνουμε στην Καλαμάτα – Δύο χρόνια από το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου

Δημοσιεύτηκε στις

Δύο χρόνια από το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου

Διαδηλώνουμε στην Καλαμάτα στις 19.30 στην Κεντρική Πλατεία – Συναυλία στο λιμάνι

Απαιτούμε να τιμωρηθούν οι ένοχοι και να αποδοθούν όλες οι ευθύνες

Κάλεσμα – Δηλώσεις συμμετοχής

Στις 14 Ιούνη 2025, συμπληρώνονται δύο χρόνια από το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου, όπου βρήκαν βασανιστικό θάνατο πάνω από 600 άνθρωποι, ανάμεσά τους εκατοντάδες γυναίκες και ανυπεράσπιστα παιδιά. Δεν ήταν ένα «επιχειρησιακό λάθος», όπως προκλητικά είπε πρόσφατα ο αρμόδιος Υπουργός Μάκης Βορίδης. Ήταν ένα έγκλημα με αιτίες και ενόχους.

Σήμερα, δυο χρόνια μετά, και παρά τα συγκλονιστικά στοιχεία που έχουν έρθει στο φως για τις εγκληματικές πράξεις και παραλείψεις του Ελληνικού Λιμενικού και της Frontex, καμία ευθύνη δεν έχει αποδοθεί, κανένας ένοχος δεν έχει τιμωρηθεί. Κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία, όπως οι συνομιλίες του πλοιάρχου με το Λιμενικό και το καταγραφικό υλικό από τις κάμερες του σκάφους, έχουν εξαφανιστεί! Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι ενορχηστρωτής της συγκάλυψης του εγκλήματος και των ενόχων.

Τα εργατικά σωματεία δίνουμε υπόσχεση ότι θα παλέψουμε για να μην περάσει η συγκάλυψη, για να έρθει η δικαίωση. Ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ενάντια στην γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την εμπλοκή της Ελλάδας, ενάντια στην άγρια πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων σε βάρος των μεταναστών και προσφύγων, ενάντια σε όσους σκορπούν τον πόλεμο και την καταστροφή, που προκαλούν τα τεράστια κύματα των ξεριζωμένων προσφύγων και μεταναστών, ενάντια σε όλους όσους κλέβουν τον ιδρώτα και τον κόπο των εργαζομένων, τσακίζουν τα δικαιώματά μας στη δουλειά, την υγεία και την παιδεία, για να ξοδεύουν δισεκατομμύρια στους πολεμικούς εξοπλισμούς.

 

Περισσότεροι από 2.200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή αγνοείται η τύχη τους το 2024, στη Μεσόγειο!

Φτάνει πια!

Στις 14 Ιούνη διαδηλώνουμε στην Καλαμάτα!

Απαιτούμε να τιμωρηθούν οι ένοχοι και να αποδοθούν όλες οι ευθύνες για το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου.

Το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί!

Δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στον πόλεμο, για να κλείσουν όλες οι βάσεις του θανάτου, για να σταματήσει κάθε σχέση της κυβέρνησης με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, για να γυρίσουν πίσω όλες οι αποστολές στρατευμάτων εκτός συνόρων.

Παλεύουμε ενάντια στο άδικο ευρωενωσιακό πλαίσιο και τον εγκλωβισμό των προσφύγων στις λεγόμενες χώρες πρώτης υποδοχής, που μετατρέπονται σε αποθήκες ανθρώπινων ψυχών. Απαιτούμε να κλείσουν όλα τα hot-spots στα νησιά και αλλού, να σταματήσουν οι επαναπροωθήσεις και οι απελάσεις. Να διαμορφωθούν ανοιχτοί χώροι προσωρινής φιλοξενίας, με διερμηνεία και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ευθύνη του κράτους, και να προστατευθούν τα δικαιώματα των προσφύγων στο άσυλο.

Απαιτούμε να δοθούν «χαρτιά» και άδειες διαμονής σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες εργάτες. Διεκδικούμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο κοινωνικής ένταξης για τους πρόσφυγες και μετανάστες που παραμένουν στη χώρα μας, ζουν και εργάζονται στην πατρίδα μας, με ευθύνη του κράτους.

Πούλμαν θα αναχωρήσουν για την Καλαμάτα, το Σάββατο 15.30 από την πλατεία Καραϊσκάκη (Μεταξουργείο) στην Αθήνα.

Οι συνάδελφοι, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν να στείλουν συμπληρωμένο το συνημμένο excel, στο email του Συλλόγου: [email protected]

Περισσότερα

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Για τη δίωξη της Προέδρου του Σωματείου του Δήμου Ηλιούπολης

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ!!! ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ! Η...

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Απαιτούμε να παρθούν άμεσα μέτρα για να καταστούν τα κτίρια της Περιφέρειας Αττικής ασφαλή

ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΟΒΑΔΕΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΛΙΡΑ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ Έχουμε αναδείξει δεκάδες φορές τα προβλήματα...

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης: Ολοκληρώθηκε η παρέμβαση ενάντια στην ΝΑΤΟική άσκηση “Immediate Response 25”

Ολοκληρώθηκε η παρέμβαση ενάντια στην ΝΑΤΟική άσκηση “Immediate Response 25” που πραγματοποιείται αυτές τις...