Σάββατο, Απρίλιος 17

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων : Στην NEW SIA GREECE πρώην  FIRST DATA απολύουν 8 εργαζόμενους με προβλήματα υγείας, με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας

0
image_pdfimage_print

Στην NEW SIA GREECE πρώην  FIRST DATA απολύουν 8 εργαζόμενους με προβλήματα υγείας, με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας.

ΑΙΣΧΟΣ!!

 Οι εργοδότες εν μέσω πανδημίας με τη κάλυψη της κυβέρνησης αποχαλινώθηκαν!

Εκτός των άλλων εγκληματικών που εξελίσσονται στους χώρους δουλείας που αφήνουν τους εργαζόμενους χωρίς κανένα μέτρο προστασίας μπροστά στη πανδημία, οι εργοδότες νόμιζαν ότι βρήκαν την ευκαιρία να ξεφορτωθούν εργαζόμενους που λόγω των πολλών χρόνων υπηρεσίας ΤΟΥΣ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ!! Λες και τα κέρδη που έχουν αποθησαυρίσει, τα έβγαλαν με τα σκληρά τους μεροκάματα, στο Πουκέτ και στους Κανάριους Νήσους.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας  NEW SIA GREECE πρώην FIRST DATA, ανακοίνωσαν την απόφαση τους να απολύσουν 8 εργαζόμενους, που δουλεύουν για χρόνια στην εταιρεία. Εργαζόμενοι με πείρα και προσφορά που όλως τυχαίως όλοι τους έχουν και χρόνια προβλήματα υγείας. Επειδή η ως άνω προκλητική απόφαση δεν είναι η μοναδική το τελευταίο διάστημα, δείχνει ότι οι εργοδότες βρήκανε την ευκαιρία, εν μέσω πανδημίας, έκτος απ το να γεμίζουν τα σεντούκια τους, να ξεμπερδεύουν με δικαιώματα εργαζομένων αλλά και με εργαζόμενους με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.

Η αλληλεγγύη η δύναμη μας, ασπίδα για τον καθένα από εμάς!!

Καλούμε τους ανάπηρους, τους χρόνια πάσχοντες και τις οικογένειες τους να πρωτοστατήσουν στα σωματεία, στους συλλόγους τους, για να εκφραστεί η καταδίκη των απολύσεων της NEW SIA GREECE πρώην FIRST DATA και των άλλων εταιρειών, αλλά και στο χώρο του δημοσίου. Να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, στον αγώνα των εργαζομένων με επικεφαλής το σωματείο τους της NEW SIA GREECE πρώην FIRST DATA.

Το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα, η ΣΕΑΑΝ, θα παραβρεθεί σε όποιες κινητοποιήσεις αποφασίσουν οι  εργαζόμενοι του χώρου. Προειδοποιούμε τον Υπουργό Εργασίας και τη κυβέρνηση, να παρέμβουν για την ανάκληση των απολύσεων και στη FIRST DATA και αλλού. Γιατί η δικής τους στάση, της κυβέρνησης, δίνει τον αέρα στους εργοδότες να προχωρούν σε τέτοιες προκλητικές ενέργειες και μάλιστα εν μέσω πανδημίας. Και επειδή έχουμε μπουχτίσει από τα περί ευαισθησίας και συμπάθειας σας λέμε απλά ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ, γιατί οποίος σπέρνει ανέμους θα θερίσει θύελλες. 

  ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.

 Να απαγορευτούν οι απολύσεις αναπήρων και χρονίως πασχόντων αλλά και των άλλων εργαζόμενων εν μέσω πανδημίας.

ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ, προστασίας των εργαζομένων μπροστά στο 3ο κύμα της πανδημίας αλλά και ουσιαστικής στήριξης του συστήματος υγείας με βάση τις προτάσεις των μαχόμενων υγειονομικών.

Share.

Comments are closed.