ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΦΛΕΒΑΡΗ 10:30 π.μ.
στην πλατεία Δημοτικού Θεάτρου στον Πειραιά
Η Σ.Ε.Α.ΑΝ. και ο Ενιαίος χαιρετίζουν και στηρίζουν την απεργία που προκηρύχθηκε από τα Εργατικά Κέντρα Πειραιά και Ελευσίνας και δεκάδες άλλους φορείς και σωματεία και καλούν τους ανάπηρους και τους γονείς και κηδεμόνες ΑμεΑ οργανωμένα να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση την Παρασκευή 6 Φλεβάρη στις 10:30 π.μ. στην πλατεία Δημοτικού Θεάτρου στον Πειραιά.
Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες ΑμεΑ η απεργία μας αφορά άμεσα. Καθημερινά μετράμε νεκρούς και ανάπηρους από τα εργοδοτικά εγκλήματα με τελευταίο αυτό στο εργοστάσιο ΒΙΟΛΑΝΤΑ στα Τρίκαλα. Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας δεν είναι ένα σύνθημα. Είναι πραγματικότητα που την βιώνουμε καθημερινά, αφού τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας λογίζονται ως κόστος για την ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα, τα κέρδη τους. Η 13άρωρη δουλειά είναι ο κανόνας σε όλους τους εργασιακούς χώρους με τις ευλογίες της κυβέρνησης.
Η πυρκαγιά στα καζάνια του θανάτου στο Πέραμα ήταν η καμπάνα που χτύπησε για προσκλητήριο αγωνιστικής δράσης στις γειτονιές όχι μόνο του Περάματος, αλλά και της Δραπετσώνας, του Κερατσινίου, της Νίκαιας, του Κορυδαλλού, του Πειραιά, αφού για μια ακόμη φορά έγινε ξεκάθαρο ότι είμαστε εκτεθειμένοι σε βιομηχανικό ατύχημα μεγάλης έκτασης τύπου Σοβέζο της Ιταλίας με τους 25.000 νεκρούς, την ανυπολόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή.
Στον Πειραιά βέβαια έχουμε καζάνια θανάτου, αλλά τα νοσοκομεία μας είναι άδεια από προσωπικό, τα ειδικά σχολεία είναι ελάχιστα και επικίνδυνα και δεν υπάρχει ούτε ένα δημόσιο κέντρο αποκατάστασης για να γιγαντώνονται τα κέρδη του ιδιωτικού τομέα.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ!
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ!
Δεν δεχόμαστε τον 21 αιώνα με τα τεράστια άλματα στην επιστήμη, την τεχνική νοημοσύνη και την τεχνολογία, να μας γυρίσουν στον μεσαίωνα, για τα κέρδη μια χούφτα τραπεζιτών, βιομηχάνων, εφοπλιστών. 27 δις € είναι το μερίδιο της χώρας μας στα 800 δις € που έχουν αποφασίσει στην Ε.Ε. να δοθούν στα πλαίσια της μετατροπής της οικονομίας σε πολεμική. Λεφτά που βγαίνουν από την εργασία μας, τα στερούν από την υγεία, την πρόνοια, τα ασφαλιστικά ταμεία, την παιδεία, την ειδική αγωγή και εκπαίδευση, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό. Κυβέρνηση, Ε.Ε. και κόμματα που στηρίζουν την πολιτική του ευρωμονόδρομου είναι συνυπεύθυνοι για τη ληστεία στον κόπο και τον ιδρώτα της εργατικής τάξης της χώρας μας και τώρα θέλουν να μας στείλουν και στα σφαγεία του πολέμου.
Η απεργία αυτή έχει ξεχωριστή σημασία επειδή έχει διεθνιστικό χαρακτήρα, αφού την ίδια μέρα απεργούν εργαζόμενοι λιμενεργάτες στην Ιταλία, την Τουρκία, τη Χώρα των Βάσκων, το Μαρόκο στα πλαίσια του κοινού συντονισμού και δράσης με σύνθημα:
«Οι λιμενεργάτες δεν δουλεύουμε για τον πόλεμο».
Δουλειά με δικαιώματα
Καμιά θυσία για τα κέρδη και τους πολέμους των εκμεταλλευτών
Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

