Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: Χαιρετίζουμε την απεργία των εργαζομένων της COSCO

0
image_pdfimage_print

            Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και στους οικείους του αδικοχαμένου εργάτη στην προβλήτα της COSCO, αλλά και στους συναδέλφους του.

            Χαιρετίζουμε την απεργία των εργαζομένων της COSCO ενάντια στο νέο εργοδοτικό έγκλημα που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός εργάτη.

            Δεν είναι η πρώτη φορά που οι καταγγελίες ενός σωματείου για επικίνδυνες συνθήκες εργασίες δυστυχώς επιβεβαιώνονται. Το έγκλημα είναι προδιαγεγραμμένο όταν δε λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Τα κέρδη τους είναι βουτηγμένα στο αίμα εργατών που έχασαν τη ζωή τους ή την αρτιμέλειά τους, γεμίζοντας τους καταλόγους των αναπήρων. Η εργοδοσία θεωρεί περιττό κόστος την προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζομένων, θεωρώντας τους αναλώσιμα γρανάζια στη μηχανή του κέρδους. Η στάση αυτή βρίσκει στήριξη στις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων που λαμβάνουν κάθε μέτρο προκειμένου να τους διευκολύνουν, όπως τελευταία στον νόμο Χατζηδάκη.

            Τα γρανάζια της εκμετάλλευσης κινούνται μόνο από πόνο, αίμα και ιδρώτα. Αυτά δε διορθώνονται μόνο τσακίζονται μαζί με την εκμετάλλευση, για να μπορέσει ο παραγωγός του πλούτου, ο εργάτης, ο εργαζόμενος να διαφεντεύει τη δουλειά του, να προστατεύει τη ζωή του και της οικογένειάς του, να διαφεντεύει την ίδια την κοινωνία. Γι αυτό είμαστε με τους εργάτες της COSCO και με όλους τους εργάτες στα συλλαλητήρια στις 4 Νοέμβρη που καλούν τα συνδικάτα ενάντια στον νόμο-έκτρωμα του Χατζηδάκη, για να σταματήσουμε να έχουμε κι άλλους νεκρούς, κι άλλους σακατεμένους εργάτες, σακατεμένη ζωή και όνειρα.

 

 

Share.

Comments are closed.