Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: Ανακοίνωση για απόλυση μάνας ΑμεΑ από το Υπ. Πολιτισμού

Δημοσιεύτηκε στις

Υπουργείο πολιτισμού ποιώντας βαρβαρότητα!

Απέλυσαν μάνα μονογονεϊκής οικογένειας με παιδί με αυτισμό από την εφορία αρχαιοτήτων της Σάμου!

Ειδοποιήθηκε χθες η εργαζόμενη, μάνα παιδιού με αυτισμό στην εφορία αρχαιοτήτων της Σάμου που έχει δουλέψει πολλές φορές με σύμβαση στην περιοχή στην εν λόγω υπηρεσία να μην προσέλθει σήμερα στην δουλειά της γιατί λήγει πρόωρα η σύμβαση εργασίας λόγω του ότι ένα έγγραφο που χρειαζόταν κατά την πρόσληψή της όσον αφορά την αναπηρία του παιδιού, που είναι βέβαια αναμφισβήτητη, κατατέθηκε εκπρόθεσμα. Οπότε δεν της αναγνωρίζονται τα μόρια αναπηρίας του παιδιού ως κριτήριο της πρόσληψής της. Βιαστική η εφορία αρχαιοτήτων της Σάμου, όπως και άλλες υπηρεσίες του υπουργείου πολιτισμού, προχώρησαν στην απόλυση της συναδέλφισσας και ας εκκρεμεί η εξέταση της ένστασης της μητέρας (αίτηση θεραπείας) από την ειδική επιτροπή του ΑΣΕΠ. «Πρώτα σε σκοτώνω και μετά μπορεί και να σε αθωώσω»!

Ως εδώ!

Επειδή έχουμε μπουχτίσει με την αγάπη και συμπάθεια για τα ΑμεΑ με τα show που στήνει κάθε βδομάδα η κυβέρνηση, το λέμε καθαρά να κόψουν τον λαιμό τους και να επανέλθει στην θέση της η εργαζόμενη – μάνα μονογονεϊκής οικογένειας με παιδί με αυτισμό. Αν άμεσα δεν επέμβει το υπουργείο πολιτισμού να δώσει λύση, τότε το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα μαζί με το σωματείο εργαζομένων  του χώρου θα δώσουν την πρέπουσα απάντηση. Η εργαζόμενη μητέρα σήμερα πήγε στην υπηρεσία της και δεν απέφυγε να πιάσει δουλειά, για αυτό και έγινε η καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας. Θα πάει και αύριο για δουλειά, μην τολμήσετε και δεν την αφήσετε να μπει στον χώρο της να δουλέψει!

Καλούμε το γονεϊκό κίνημα, τον λαό  της Σάμου, τους φορείς να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους, την καταδίκη τους . Να παρθεί πίσω τώρα η απόλυση και να μονιμοποιηθεί η συνάδελφος και όλοι οι υπόλοιποι συμβασιούχοι ως οφείλει το κράτος να κάνει!

 

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Να παρθεί πίσω η απόλυση μονογονέα συμβασιούχου από το Υπ. Πολιτισμού στην Εφορία Αρχαιοτήτων Σάμου με παιδί με αυτισμό

Να παρθεί πίσω η απόλυση μονογονέα συμβασιούχου από το Υπουργείο Πολιτισμού στην Εφορία Αρχαιοτήτων...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Συμπαράστασή στους ναυτεργάτες του Ε/Γ-Ο/Γ «ΚΑΛΥΜΝΟΣ»

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή του στους ναυτεργάτες του...

Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Αν. Αττικής: Να παρθεί πίσω η απόλυση της εργαζόμενης στην ΣΕΛΕΚΤ ΣΕΡΒΙΣ στο αεροδρόμιο Αθηνών

Να παρθεί πίσω η απόλυση της εργαζόμενης στην ΣΕΛΕΚΤ ΣΕΡΒΙΣ στο αεροδρόμιο Αθηνών. Όλοι στην...