Άλλη μία απόλυση συναδέλφισσας ΑΜΕΑ έρχεται να προστεθεί στις υπόλοιπες καταγγελίες που έχουμε κάνει για μια σειρά απολύσεις εργαζόμενων αναπήρων και με σοβαρά προβλήματα υγείας, αλλά ακόμη και πιέσεις για παραίτηση, εντατικοποίηση της εργασίας κλπ.
Συναδέλφισσα καρκινοπαθής απολύθηκε πριν λίγες ημέρες από την εταιρεία «The Mart» του ομίλου Σκλαβενίτη, στην Αργυρούπολη. Ενώ η εργοδοσία ήταν ενήμερη για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζε η συνάδελφος, όχι μόνο δεν της άλλαξε πόστο και συνέχισε να την απασχολεί στις παραλαβές και στα ψυγεία, όπου επιβαρύνεται η υγεία της, αλλά αντί να μεταφερθεί σε ένα πόστο που δεν την επιβαρύνει επιπλέον με βάση το πρόβλημά της, της ζήτησαν να παραιτηθεί και εφόσον αυτό δεν σε συνέβη, όπως και σε αντίστοιχες περιπτώσεις που έχουμε δει, την απέλυσαν με συκοφαντίες για κακή συμπεριφορά και κακή συνεργασία.
Με τους αντεργατικούς νόμους της κυβέρνησης και τους όρους της ανταγωνιστικότητας της αγοράς, την εντατικοποίηση της εργασίας, το ξεζούμισμα κυριολεκτικά του εργαζόμενου στο βωμό του ανελέητου κέρδους, ξεσαλώνει η εργοδοσία απέναντι στους ελάχιστους εργαζόμενους ανάπηρους και χρονίως πάσχοντες στην χώρα μας.
Με τις πλάτες των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών της ΕΣΑΜΕΑ. Αυτές είναι οι ίσες ευκαιρίες, η συμπερίληψη και η ισότητα στην αγορά εργασίας. Οι απολύσεις και το 90% των ικανών εργασίας ΑΜΕΑ στην ανεργία.
Θα τους κόψουμε την φόρα! Δεν θα τους περάσει!
Δεν μπορούμε να το αφήσουμε έτσι! Είναι απάνθρωπο!
Μπροστά στην εργασιακή ζούγκλα που υπάρχει, στα πετσοκομμένα δικαιώματα των ΑΜΕΑ και στην λογική του κόστους οφέλους που δεν υπολογίζει τις ζωές μας, θα υψώσουμε το ανάστημά μας.
ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ!!!
Στηρίζουμε την παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και καλούμε τους ανάπηρους, τους χρόνιους πάσχοντες, τους γονείς και κηδεμόνες ΑΜΕΑ να απαιτήσουμε την επαναπρόσληψη της συναδέλφισσας διαδηλώνοντας με τους υπόλοιπους φορείς.
Την Τετάρτη 2 Ιούλη, στις 10 το πρωί, έξω από το κατάστημα
(Εθνάρχου Μακαρίου 11, Αργυρούπολη).
Κανένας μόνος του!
Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ