Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 22Φλεβάρη στις 10:00πμ διαδηλώνουμε μαζί με τους απεργούς υγειονομικούς έξω από το υπ. Υγείας

Δημοσιεύτηκε στις

Οι ανάπηροι και οι χρόνοι πάσχοντες σε κίνδυνο! Το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα σε θέση μάχης!

Να παρθούν τώρα πίσω τα εγκληματικά μέτρα της Κυβέρνησης για την παραπέρα εμπορευματοποίηση της υγείας. Πέμπτη 22/02, στις 10:00πμ διαδηλώνουμε μαζί με τους μαχόμενους απεργούς υγειονομικούς έξω από το υπουργείο Υγείας και στις άλλες συγκεντρώσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα ενάντια στο παραπέρα σμπαράλιασμα του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, του νέου ΕΣΥ της εμπορευματοποίησης, μέσα και έξω από τον Δημόσιο τομέα με τα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία και χειρουργεία με το «κίνητρο» της Κυβέρνησης για εκμαυλισμό των συνειδήσεων των γιατρών του ΕΣΥ να μπορούν να μπορούν να κάνουν ιατρεία και χειρουργεία επί πληρωμή και να ασκούν ιδιωτικό έργο, κίνητρο που του το γύρισαν πίσω οι υγειονομικοί με αξιοπρέπεια, οι μαχητές της ΟΕΝΓΕ. Διαδηλώνουμε γιατί δεν μπορούμε να ανεχτούμε τον 21ο αιώνα με αυτά τα άλματα της επιστήμης, το προσδόκιμο και η ποιότητα ζωής να κάνουνε βουτιά. Η υποθεραπεία, όπως η υπομετάγγιση των παιδιών με μεσογειακή αναιμία, οι λίστες του τρόμου και της αναμονής για μια εξέταση ή για μια επέμβαση, ακόμα και η διακοπή θεραπείας επειδή κάποιος δεν έχει να πληρώσει, έχουν γίνει καθεστώς.

Αγωνιστικά διεκδικούμε:

  • Γενναία χρηματοδότηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Να σταματήσει κάθε πληρωμή για φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες, επεμβάσεις και τεχνολογικά βοηθήματα (π.χ. αντλίες ρύθμισης ζαχάρου, αμαξίδια, κλπ), είναι ευθύνη του κράτους, πρέπει να εξασφαλιστούν 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, καμία απόλυση, μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων, επικουρικών, εργολαβικών.
  • Να ανοίξουν τώρα όλα τα τμήματα και τα νοσοκομεία που έκλεισαν.
  • Αναβάθμιση τώρα όλων των υποδομών και του ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού.

              

Δεν θα γίνουμε παρανάλωμα για τα κέρδη τους, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας παίρνοντας μαζικά μέρος οι ανάπηροι και οι χρόνιοι πάσχοντες με τις οικογένειές μας στις 28 του Φλεβάρη στην απεργία και στα απεργιακά συλλαλητήρια στις 10:30π.μ. στα Προπύλαια και σε όλη την Ελλάδα, για μέτρα προστασία από την ακρίβεια για ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα. Έναν χρόνο από το έγκλημα των Τεμπών το σύνθημα των μεγάλων διαδηλώσεων πιο επίκαιρο από ποτέ.

Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας.

Το έγκλημα των Τεμπών δεν θα ξεχαστεί.

Όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή

 Στις κινητοποιήσεις καλεί και συμμετέχει η «Ομάδα Πρωτοβουλίας Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Παίδων “Αγία Σοφία»

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...