Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις : Να γίνει ένα γνήσιο Συνέδριο με βάση το καταστατικό της ΓΣΕΕ.

Δημοσιεύτηκε στις

Εμείς οι συνταξιούχοι που μια ζωή στον εργάσιμο βίο μας, παλέψαμε κάτω από αντίξοες συνθήκες ώστε να υπάρχουν δημοκρατικές διαδικασίες για τα συνέδρια και τις αρχαιρεσίες τους,  με γνήσιους εκλεγμένους από τους εργαζόμενους αντιπροσώπους στα συνδικαλιστικά τους όργανα, διαμαρτυρόμαστε για την απόφαση της πλειοψηφίας της Διοίκησης  ΓΣΕΕ, να προχωρήσει σε Συνέδριο fasttrackστις 25/2/2020 στο ξενοδοχείο «ΔΙΒΑΝΗ ΑΠΟΛΛΩΝ» στο Καβούρι Αττικής. Η απόφαση αυτή πάρθηκε μόνο και μόνο για να νομιμοποιηθούν οι νόθοι αντιπρόσωποι που δεν έχουν καμιά σχέση με εργαζόμενους ώστε να εξασφαλίσουν για μια ακόμη φορά τις καρέκλες τους οι συγκεκριμένες ηγεσίες, χωρίς να συζητήσουν τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν σήμερα τους εργαζόμενους σε μια περίοδο υποβάθμισης των εργατικών δικαιωμάτων τους.

Εμείς οι απόμαχοι της εργασίας και όχι του αγώνα  δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι σε αυτές τις μεθοδεύσεις και στις παρεμβάσεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, δεν θέλουμε το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ να μπει στις άσχημες σελίδες της ιστορίας.

Απαιτούμε : Να γίνει ένα γνήσιο Συνέδριο με βάση το καταστατικό της ΓΣΕΕ.

Να γίνει συνέδριο με εκλεγμένους από τους εργαζόμενους σύνεδρους που θα αποφασίσουν οι σύνεδροι, χωρίς εργοδότες, ΜΑΤ και καταστολή.

Να γίνει συζήτηση όπου θα υπάρχει απολογισμός και προγραμματισμός, να τοποθετηθούν οι σύνεδροι εργαζόμενοι και αυτοί να αποφασίσουν.

Να αποκλειστούν όλοι οι νόθοι αντιπρόσωποι και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες με την εκλογή νέων οργάνων της ΓΣΕΕ από γνήσιους εργαζόμενους σύνεδρους.

Η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να παρεμβαίνει στις διεργασίες των Συνδικάτων.

Γι’ αυτό καλούμε τους Συνταξιούχους που έχουν μια μακρόχρονη πείρα και έχουν ζήσει στο πετσί τους παρόμοιες καταστάσεις, που και σήμερα βρίσκονται στη πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και των αιτημάτων της νέας γενιάς,να μην αποδεχθούν αυτές τις μεθοδεύσεις εργοδοσίας, κυβέρνησης, πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ. Να δώσουν το αγωνιστικό τους παρόν με συγκέντρωση στις 25/2/2020 και ώρα 8π.μ. έξω από το συνεδριακό χώρο στο Καβούρι, μαζί με τα παιδιά μας, τους εργαζόμενους ενάντια σ’ αυτές τις απαράδεκτες, αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις.

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις

ΙΚΑ – OAEE – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ –– ΠΕΣ ΝΑΤ– ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ – ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ – ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ  

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Kαταδικάζει την απαράδεκτη ποινή εις βάρος του στρατευμένου Αναστάσιου Στάμου

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καταδικάζει την απαράδεκτη ποινή εις βάρος του στρατευμένου Αναστάσιου Στάμου...

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Μεσσηνίας: Για την απεργιακή κινητοποίηση στο ΣΕΠΕ

Σήμερα, μέρα απεργίας στην κλάδο, το συνδικάτο μας πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο τμήμα Επιθεώρησης...

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: 11 Μάρτη Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για τους ειδικευόμενους γιατρούς

Το Γ.Σ της ΟΕΝΓΕ αποφάσισε Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για τους ειδικευόμενους γιατρούς στις 11...