Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις : Για την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων

Δημοσιεύτηκε στις

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων καλεί τα σωματεία – μέλη της σε επιφυλακή, μπροστά στην κατάθεση του νέου επαίσχυντου νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων. 

Για τα μεγάλα προβλήματα των συνταξιούχων η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε την περίοδο που γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα των Συνταξιούχων να πραγματοποιήσει πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8 Οκτώβρη του 2021 και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) συνεδρίασε μετά από τις πανελλαδικές συσκέψεις των ΔΣ των σωματείων που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη. Από τις συνεδριάσεις αναδείχθηκαν τα μεγάλα τα προβλήματα της Υγείας, οι μεγάλες ελλείψεις σε υποδομές, σε ιατρικό και νοσηλευτικό, προσωπικό οι παντελείς ελλείψεις δημόσιων δομών σε οίκους ευγηρίας σε όλη τη χώρα. Εκφράσθηκε η αγανάκτηση των συνταξιούχων από τη δραματική καθυστέρηση της έκδοσης συντάξεων, τις αδυναμίες επικοινωνίας των ασφαλισμένων με τις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ.

Ομόφωνη είναι επίσης η καταδίκη του προπαγανδιστικού μηχανισμού της κυβέρνησης που έχει στηθεί από τα περισσότερα ΜΜΕ, τον Τύπο, που με επιλεγμένους παρουσιαστές, δημοσιογράφους, δημοσιολόγους, νομικούς αδίστακτα δίχως καμιά ντροπή με μισές αλήθειες και πολλά ψέματα συστηματικά διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα. Ωραιοποιούν την κατάσταση, κάθε τόσο μοιράζουν αυξήσεις, αναδρομικά και «σπρώχνουν» τους συνταξιούχους στα δικαστήρια απαλλάσσοντας την κυβέρνηση από τις τεράστιες ευθύνες της για την τραγική κατάσταση που σήμερα βιώνουν οι συνταξιούχοι, αλλά και τα λαϊκά στρώματα.

Η Συντονιστική Επιτροπή «χαιρετίζει τα σωματεία της δύναμής της για τη συμμετοχή τους στις πρόσφατες απεργιακές, αγωνιστικές κινητοποιήσεις του εργατικού κινήματος ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο που ψηφίσθηκε πρόσφατα στη Βουλή για να γυρίσει τις εργασιακές σχέσεις δύο αιώνες πίσω».

Περισσότερα

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: Τα σφαγεία των ΚΕΠΑ  καλά κρατούν.

Παρασκευή 9 του Ιούνη στις 12.30μμ παράσταση διαμαρτυρίας στην κεντρική διοίκηση του ΕΦΚΑ ,...

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Να καταβληθούν στον συνάδελφο οι προβλεπόμενες καλύψεις και αποδοχές με βάση τη νομοθεσία

Κατόπιν καταγγελίας του συναδέλφου Α’ Μηχανικού ΚΑΡΑΝΤΑΓΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ με ΜΕΘ 23256 Θ, προκύπτει ότι...

Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Να παρθεί πίσω η απόφαση της εργοδοσίας για κλείσιμο του εργοστασίου της CROWN – HELLASCAN

Να παρθεί πίσω η απόφαση της εργοδοσίας για κλείσιμο του εργοστασίου της CROWN -...