Συνέδριο Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων – Βήμα Κήρυξης της νέας Αντεργατικής Επίθεσης Εργοδοτών-Ευρωπαϊκής Ένωσης

Δημοσιεύτηκε στις

Την Παρασκευή 26 Μάη, ολοκληρώνεται στο Βερολίνο το Συνέδριο της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων-ΣΕΣ. Ένα συνέδριο που μένει στην ιστορία για το νέο πάτο που φτάνουν τα ακριβοπληρωμένα στελέχη της ΣΕΣ, μετατρέποντας το δήθεν «συνδικαλιστικό» συνέδριο σε βήμα Κήρυξης της νέας αντεργατικής Επίθεσης Εργοδοτών-Ευρωπαϊκής Ένωσης-Κυβερνήσεων.

Η ΣΕΣ, η οποία χρηματοδοτείται επίσημα από την ΕΕ, προχώρησε σε Συνέδριο λίγους μήνες μετά το QATARGATE στο οποίο πρωταγωνίστησε ο τότε Γενικός της Γραμματέας, χωρίς να έχει πει κουβέντα για αυτό το σκάνδαλο. Και φυσικά δεν μπορεί να πει κουβέντα καθώς η ύπαρξη της είναι συνυφασμένη με την υποστήριξη των επιχειρηματικών ομίλων, των ιμπεριαλιστικών οργανισμών και των Κυβερνήσεων.

Παράλληλα, όμως, σε μια προσπάθεια της να αποδείξει την χρησιμότητα της στα αφεντικά της, μετέτρεψε την όλη διαδικασία του συνεδρίου σε μια «πασαρέλα» για τα στελέχη της Κομισιόν με δεκάδες εκπροσώπους της ΕΕ να παίρνουν το λόγο. Μεταξύ αυτών όμως ξεχώρισαν οι ηχηρές παρεμβάσεις της ίδιας της επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα Βον ντερ Λάιεν, του καγκελαρίου της Γερμανίας Ολαφ Σολτς, αλλά και του επικεφαλής του εκπροσώπου των εργοδοτών της Ευρώπης (BusinessEurope). Όλοι αυτοί από κοινού ευχαρίστησαν την ΣΕΣ για τις πολύτιμες υπηρεσίες της στην ΕΕ και το Κεφάλαιο. Όλοι αυτοί, ευχαρίστησαν την ΣΕΣ για την προώθηση των «κοινωνικών διαλόγων» και της λογικής της «ταξικής συνεργασίας». Όλοι αυτοί, μέσα από το συνέδριο της ΣΕΣ, ανακοίνωσαν τη νέα αντεργατική επίθεση Κεφαλαίου-ΕΕ-Κυβερνήσεων ενάντια στους εργαζόμενους, τη νέα εποχή λιτότητας για τους λαούς, για να διασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα, η ανάπτυξη, τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Όλοι αυτοί οι εχθροί και εκμεταλλευτές των εργατών, έφυγαν καταχειροκροτούμενοι από τους υπηρέτες τους, της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνομοσπονδιών. Μάλιστα η ομιλία της Προέδρου της Κομισιόν αποθεώθηκε με την αίθουσα να σηκώνεται όρθια για την άμεσα υπεύθυνη για την ενεργειακή φτώχεια των εργατών της Ευρώπης, τον τεράστιο πληθωρισμό, την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, το πάγωμα των μισθών μας.

Εμείς δεν χειροκροτούμε τους σφαγείς των εργατών! Κανένας αγωνιστής εργάτης, κανένα συνδικάτο που παλεύει δεν μπορεί να αποδεχτεί τον ρόλο του χειροκροτητή της αντεργατικής επίθεσης! Καμία πραγματικά εργατική συνδικαλιστική οργάνωση δεν μπορεί να έχει σχέση με την βρωμιά των μηχανισμών τύπου ΣΕΣ.

Εμείς χαιρετίζουμε και στηρίζουμε τους αγωνιστές απεργούς της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Βρετανίας και των άλλων χωρών της Ευρώπης. Όχι τα αφεντικά, τους εκμεταλλευτές των εργατών που κλέβουν τον ιδρώτα μας.

Τα πραγματικά εργατικά συνδικάτα εδώ και μήνες οργανώνουν σε όλη την Ευρώπη τους αγώνες και τις απεργίες των εργατών για αυξήσεις στους μισθούς, για ζωή με δικαιώματα. Συνδικάτα σε γραμμή διεκδίκησης και σύγκρουσης με τους επιχειρηματικούς ομίλους, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν. Με αυτή την γραμμή μετράμε μεγάλες νίκες, ανατρέπουμε τον αρνητικό συσχετισμό, βάζουμε εμπόδια στις αντεργατικές πολιτικές.

Το συνδικαλιστικό κίνημα της Ευρώπης έχει τεράστια πείρα πόσα έχασαν οι εργαζόμενοι από την γραμμή της αναμονής, της αδράνειας, της ταξικής συνεργασίας και των κοινωνικών διαλόγων που προωθεί η ΣΕΣ και οι δυνάμεις της. Είναι επικίνδυνοι και φέρουν τεράστιες ευθύνες για την σημερινή, αρνητική κατάσταση. Πρέπει να απομονωθούν από κάθε γνήσια εργατική οργάνωση.

Να δυναμώσει η κοινή δράση των εργατών, των αγωνιστικών συνδικάτων σε όλη την Ευρώπη, με οργάνωση, συλλογική μαζική δράση και αγώνες, με διεθνιστική αλληλεγγύη, μπορούμε να τους ανατρέψουμε!

 

Περισσότερα

Για την ομιλία του υπουργού εργασιας στη Βουλή

Η σημερινή πανελλαδική πανεργατική απεργία ήταν η αποστομωτική απάντηση των εργαζομένων και των συνδικάτων...

Η σημερινή απεργία είναι αφετηρία νέων, αγωνιστικών κινητοποιήσεων

Για τη σημερινή απεργία Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους που συμμετείχαν μαζικά στην απεργία...

Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Κάντε κλικ για περισσότερες φωτογραφίες Απεργιακές συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις ΦΩΤΟ https://flic.kr/s/aHBqjAVDnP ΒΙΝΤΕΟ Βασίλης Πετρόπουλος, μέλος της διοίκησης...