Για την 1η ημέρα του Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Αθήνας

0
image_pdfimage_print

Ξεκίνησαν σήμερα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας οι εργασίες του 28ου  Εκλογικού Συνεδρίου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ).  Στην έναρξη του συνεδρίου κατά την συζήτηση για τη νομιμοποίηση των σωματείων και των αντιπροσώπων τους,  οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ αποκάλυψαν την προσπάθεια των δυνάμεων της Αυτόνομης Παρέμβασης να νομιμοποιήσουν τους αντιπροσώπους του σωματείου των θυρωρών που ήταν αποτέλεσμα διπλοψηφιών αλλά και εργαζόμενου που βρέθηκε στην κατάσταση ψηφισάντων παρ’ όλο που είχε πεθάνει.  Μετά την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ το σώμα του Συνεδρίου αποφάσισε με την ψήφο του το συγκεκριμένο σωματείο να μη λάβει μέρος στο Συνέδριο.

Στην παραπάνω διαδικασία της νομιμοποίησης των αντιπροσώπων κατατέθηκαν συνολικά 3 προτάσεις. Η πρόταση της ΔΑΣ έλαβε 330 ψήφους, η πρόταση της πλειοψηφίας του ΕΚΑ (να αποκλειστεί ένας εργαζόμενος από το σωματείο των θυρωρών) έλαβε 170 ψήφους και της Αυτόνομης Παρέμβασης 37 ψήφους.

Στη συνέχεια, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κατήγγειλαν πολιτικά το απαράδεκτο γεγονός να παίρνουν μέρος στο συνέδριο, σύνεδροι που είναι διευθυντές, προσωπάρχες και προϊστάμενοι, εκπρόσωποι των εργοδοτών από τον χώρο των σούπερ μάρκετ οι οποίοι εκλέχτηκαν ασκώντας τρομοκρατία και απειλές στους εργαζόμενους.

Οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού καθυστερούν συνειδητά την έναρξη των διαδικασιών συζήτησης του Συνεδρίου με διάφορα προσχήματα, έχοντας ως σκοπό ως και την οριστική ματαίωση του Συνεδρίου, προκειμένου να ελέγξουν παρασκηνιακά τους συσχετισμούς δύναμης και να αποφύγουν την ουσιαστική συζήτηση που θα τους αποκαλύψει στα μάτια των αντιπροσώπων και της εργατικής τάξης συνολικότερα.

Οι εργασίες συνεχίζονται και αύριο και θα ολοκληρωθούν στις 31 Μάη και 1η Ιούνη με τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο ΕΚΑ και αντιπροσώπων για τη ΓΣΕΕ.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ

 

 

 

Share.

Comments are closed.