Συνεδρίαση Προεδρικού Συμβουλίου της ΠΣΟ για το 18ο Παγκόσμιο Συνέδριο

0

Την Τρίτη και την Τετάρτη 1-2 Φλεβάρη, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η Συνεδρίαση του Προεδρικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (WFTU-FSM) με θέμα την διεξαγωγή του 18ου Παγκόσμιου Συνδικαλιστικού Συνεδρίου.

Στην συνεδρίαση αποφασίστηκε η διεξαγωγή του Συνεδρίου, που είχε αναβληθεί λόγω της πανδημίας, να πραγματοποιηθεί στις 6-7-8 Μάη στην Ρώμη της Ιταλίας με την στήριξη της συνδικαλιστικής οργάνωσης USB και κεντρικό σύνθημα «Προχωράμε Ενωμένοι για τις Σύγχρονες Ανάγκες της Εργατικής Τάξης, Ενάντια στην Καπιταλιστική-Ιμπεριαλιστική Βαρβαρότητα».

Το ΠΑΜΕ εξέφρασε την σημασία της πραγματοποίησης του Συνεδρίου, παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες, που επιβεβαιώνει την σταθερή και αδιάλειπτη δράση της ΠΣΟ και των ταξικών συνδικάτων διεθνώς σε όλες τις συνθήκες στον αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Το 17ο Συνέδριο είχε διοργανωθεί το 2016 στο Ντέρμπαν της Ν. Αφρικής ενώ το 16ο είχε φιλοξενηθεί το 2011 από το ΠΑΜΕ στην Αθήνα.

Στην συνεδρίαση επίσης εγκρίθηκε η εγγραφή νέων συνδικάτων στην ΠΣΟ από την Αργεντινή, την Κολομβία, την Γαλλία, τις ΗΠΑ και αλλού. Η ΠΣΟ σήμερα εκπροσωπεί 105 εκατομμύρια εργαζόμενους από 133 χώρες όλων των Ηπείρων.

Το Προεδρικό Συμβούλιο της ΠΣΟ με ψήφισμα του εξέφρασε την Αλληλεγγύη της ΠΣΟ με τον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην Ελλάδα.

Κάντε κλικ για περισσότερες φωτογραφίες

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.