Συνεχίζεται η διεθνιστική αποστολή αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ στην Κούβα, με επισκέψεις σε χώρους δουλειάς και εμβληματικά σημεία της Κουβανικής επανάστασης και συναντήσεις με συνδικαλιστές και συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας.
ΦΩΤΟ
Συνάντηση με πολυμελή αντιπροσωπεία της CTC , στο «Σπίτι των εργαζομένων της Κούβας»
Τους συνδικαλιστές της αποστολής του ΠΑΜΕ υποδέχθηκε στην έδρα της CTC ο Κολίνας Ροντρίγκεζ, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 22ου Συνεδρίου της Οργάνωσης, μαζί με μια σειρά εκπροσώπους μεγάλων συνδικάτων που είναι στην Οργανωτική Επιτροπή, όπως και συνδικαλιστικών στελεχών από τη Δημόσια Διοίκηση, από το Εθνικό Συνδικάτο Υγείας, το Συνδικάτο Εκπαίδευσης, Επιστήμης και Αθλητισμού. Επίσης στη συνάντηση συμμετείχε ο διευθυντής της εφημερίδας της CTC «Trabajadores» («Εργάτες»).
Αποφασισμένοι να αναμετρηθούν μέχρι τέλους για να υπερασπιστούν μαζί με όλο τον λαό τα επιτεύγματα της Επανάστασής τους, τον «φάρο» που φωτίζει τους αγώνες των λαών όπου γης απέναντι στον ιμπεριαλισμό, οι εκπρόσωποι των Κουβανών εργατών μίλησαν με τα πιο θερμά λόγια στους Ελληνες συναδέλφους τους, χαιρετίζοντας την έκφραση της αλληλεγγύης.
ΒΙΝΤΕΟ
Χαιρετισμός του Οσνάι Μιγκέλ Κολίνα Ροντρίγκεζ
Χαιρετισμός του Γιώργου Πέρρου,μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ
Δήλωση του Οσνάι Μιγκέλ Κολίνα Ροντρίγκεζ
Δήλωση του Μάρκου Μπεκρή, πρόεδρος του ΕΚ Πειραιά και του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ
Επίσκεψη στο «Σπίτι του Τσε»
Σε ένα από τα υψώματα, στα ανατολικά του λιμανιού της Αβάνας, στην περιοχή που είναι το φρούριο Λα Καμπάνια βρίσκεται και το πρώτο οίκημα που κατέλαβε ο Τσε το 1959, όταν προέλασε από την Σάντα Κλάρα για να προχωρήσει η κατάληψη της πρωτεύουσας της Κούβας
Το συγκεκριμένο σπίτι μάλιστα ανήκε σε αξιωματικό του δικτάτορα Μπατίστα που ανέτρεψε η κουβανική επανάσταση, και ο οποίος το εγκατέλειψε την 1η Γενάρη του 1959
Ο Τσε λοιπόν έφτασε και κατέλαβε με τις δυνάμεις του το σπίτι στις 3 Γενάρη του 1959, και ήταν το πρώτο μέρος που κοιμήθηκε στην Αβάνα, μένοντας εκεί μέχρι και τον Μάρτη του ίδιου χρόνου. Πρόκειται για ιστορική τοποθεσία καθώς εκεί συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν αρκετά από τα πρώτα μέτρα της κουβανικής επανάστασης.
Επίσκεψη στο μνημείο που είναι αφιερωμένο στην «κρίση του Οκτώβρη» του 1962, γνωστή και ως «κρίση των πυραύλων
Ένα μνημείο που θυμίζει την τεράστια αντοχή του κουβανικού λαού να μην γονατίσει απέναντι στις απειλές, στα κάθε λογής προσχήματα και στις πολεμικές πράξεις του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού εδώ και 67 χρόνια, από την πρώτη στιγμή της νίκης της Επανάστασης.
Αυτή η υπαίθρια έκθεση είναι εγκατεστημένη στην περιοχή Λα Καμπάνια, στα περίχωρα της Αβάνας, και περιλαμβάνει στρατιωτικό υλικό που αποτέλεσε μέρος του αμυντικού συστήματος της Κουβάς: Αντιαεροπορικά πυροβόλα, όλμοι, μαχητικά MIG, σοβιετικοί πύραυλοι κ.α.
Στην Κούβα, κατερρίφθη ένα U-2, το γνωστό κατασκοπευτικό πολεμικό αεροσκάφος των ΗΠΑ, τα συντρίμμια του οποίου εκτίθενται στο συγκεκριμένο μνημείο

