Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Ν. Μεσσηνίας: Να μην περάσει το νομοσχέδιο-κτηνωδία!

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ

Απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη στην Πλατεία 23ης Μαρτίου στις 10:30πμ

Η οργή και η θλίψη να γίνουν διεκδικητικός αγώνας!

Να μην περάσει το νομοσχέδιο-κτηνωδία!

Ένας σκληρός χειμώνας περιμένει το λαό μας με την ακρίβεια στα βασικά αγαθά να τσακίζει το λαϊκό εισόδημα. Ακρίβεια που με βάση τις καταστροφές της αγροτικής και ζωικής παραγωγής στη Θεσσαλία θα εκτιναχθεί και άλλο για όλα τα βασικά τρόφιμα, το ψωμί, το γάλα, το λάδι, το τυρί κοκ.

Παράλληλα με αυτή τη λαίλαπα η κυβέρνηση προχωρά στην ψήφιση την Πέμπτη ενός νέου νομοσχεδίου τερατουργήματος που επιβάλλει 13 ώρες δουλειάς την ημέρα, την 6ημερη δουλειά με 78ωρες δουλειάς την εβδομάδα, προχωρά στην κατάργηση του διαλείμματος της εργασίας, τις συμβάσεις μηδενικών όρων “zero hour contracts”, τις συμβάσεις «κατά παραγγελία». Ένα νομοσχέδιο που επί της ουσίας απογειώνει την ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις και νομοθετεί όρους σύγχρονης σκλαβιάς.

Είναι προκλητικό και εξοργιστικό να μας παρουσιάζει η κυβέρνηση της ΝΔ ως δικαίωμα και επιλογή μας το γονάτισμα μας στη δουλειά 13 ώρες την ημέρα σε περισσότερους από ένα εργοδότη. Αλήθεια ποιος γονιός, ποιος νέος άνθρωπος θέλει να  δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ και γιατί; Αν όχι για να εξασφαλίσει ένα εισόδημα που θα του επιτρέπει να ζει και να καλύπτει βασικές του ανάγκες.

Σε ένα κλάδο όπως το εμπόριο που η ημιαπασχόληση τείνει να είναι η κύρια μορφή απασχόλησης, που ο 4ώρος καλείται να ζήσει με 350 ευρώ, που η πλειοψηφία των εργαζομένων  αμείβεται με των κατώτερο μισθό των 780ευρω μεικτά, στο 8ώρο, δεν είναι επιλογή η δεύτερη δουλειά, είναι ζήτημα επιβίωσης. Γι΄ αυτό και  συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των συναδέλφων που αναγκάζεται  να δουλέψει σε 2 και 3 εργοδότες.

Είναι προκλητικό να μας λέει η κυβέρνηση ότι η δουλειά όποτε, όπως και όσο θέλει η εργοδοσία είναι πραγματικότητα, κάτι που γίνεται και με το νέο έκτρωμα – νομοσχέδιο, την νομιμοποιεί για να “προστατεύσει” τους εργαζόμενους και να πατάξει την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία. Δεν περιμέναμε τον Γεωργιάδη να μας επιβεβαιώσει την εργοδοτική ασυδοσία που την βιώνουμε καθημερινά στο πετσί μας. Ασυδοσία που βρίσκει έδαφος και συνεχώς δυναμώνει από τους δεκάδες αντεργατικούς νόμους και της σημερινής κυβέρνησης και όλων των προηγούμενων. 

Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι πως είναι να δουλεύεις όσες ώρες και μέρες θέλει η εργοδοσία με προγράμματα και ωράρια λάστιχο, με κάθε μορφή ευέλικτης εργασίας. Άλλωστε δεν έχει περάσει πολύς καιρός που ο σημερινός υπουργός εργασίας, υπουργός ανάπτυξης της προηγούμενης κυβέρνησης νομοθέτησε την 24ώρη λειτουργία των καταστημάτων και μέχρι τις 6πμ με την τζίφρα μόνο του εκάστοτε δημάρχου.

Τώρα με τις συμβάσεις μηδενικών/ ελάχιστων ωρών κάνει άλλο ένα δώρο στην εργοδοσία παρέχοντας εργαζόμενους μιας χρήσης που θα καλούνται για δουλειά και θα έχουν μεροκάματο μόνο στα εορταστικά ωράρια, στις Λευκές Νύχτες, στις μαύρες Παρασκευές και σε κάθε event που συνεχώς πυκνώνουν και το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων ξεχειλώνεται μέχρι τα ξημερώματα.  

Και επειδή ο μεσαίωνας που θέλουν να μας επιβάλουν απαιτεί και  σιγή νεκροταφείου,  το νομοσχέδιο ποινικοποιεί την απεργία και τη συνδικαλιστική δράση, με επιβολή  προστίμου και ποινή φυλάκισης, σε όσους ασκήσουν «ψυχολογική πίεση» ή εμποδίσουν τους απεργοσπάστες, να εισέλθουν στο χώρο δουλειάς.

Αφού η κυβέρνηση εξάντλησε κάθε προσπάθεια να παρουσιάσει το νομοσχέδιο – τερατούργημα ως σύγχρονο και προοδευτικό, για να θολώσει τα νερά εξαπέλυσε ένα πυροτέχνημα για το δήθεν «ξεπάγωμα των τριετιών». Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο διαγράφει 12 χρόνια δουλειάς για τους εργαζόμενους που έχουν συγκεντρώσει 20 χρόνια προϋπηρεσίας και δεν είχαν πάρει τις τρεις τριετίες μέχρι το 2012 αλλά προχωρά και σε απαράδεκτους συμψηφισμούς με τον υπάρχον μισθό. Δηλαδή νέες υποσχέσεις για μικρές αυξήσεις από τα τέλη του 2024 και αν.

Δε θα περάσει η επιχείρηση της κυβέρνησης και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης να σβήσουν τις άμεσες διεκδικήσεις προστασίας του λαϊκού εισοδήματος και της ζωής μας. Μπροστά στο νέο αντιλαϊκό οδοστρωτήρα δυναμώνουμε το αγωνιστικό και διεκδικητικό μέτωπο για άμεσα μέτρα:

  • Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.
  • Να ξεπαγώσουν τώρα οι τριετίες για όλους τους εργαζόμενους και αναδρομικά από το 2012, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να καταργηθεί ο ΦΠΑ και οι άλλοι άδικοι έμμεσοι φόροι στα τρόφιμα και σε άλλα βασικά είδη όπως το νερό, η ενέργεια και τα καύσιμα.
  • Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στις τιμές όλων αυτών των βασικών αγαθών για την εργατική και λαϊκή οικογένεια και όχι τα μέτρα κοροϊδίας και μαυραγοριτισμού που επέβαλε η κυβέρνηση με τα 2,50 € την εξάδα του 1,5lt νερού.
  • Αποζημίωση 100%, άμεση και πλήρη αποκατάσταση με πραγματική προστασία όλων-όσων βούλιαξε στις λάσπες και στα αποκαΐδια η εγκληματική πολιτική του κέρδους.
  • Να μην περάσει το νέο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης.

Περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡ/ΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Πάρτε πίσω 6ήμερα, σπαστά, τη δουλειά τις Κυριακές

Οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι εξοργιζόμαστε να ακούμε τον πρωθυπουργό να λέει ότι "δεν καταργείται η...

ΟΕΝΓΕ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΨΝΘ

Η Ε.Γ. της Ο.ΕΝ.Γ.Ε. καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση της Ψυχιάτρου Ρούλας Γεωργιάδη, μέλους του...