Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Κέρκυρας: Επιστολή προς τα ΜΜΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Κοινοποιούμε στα ΜΜΕ:

α. Την απάντηση της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας στην πρόσκληση μας για έναρξη διαπραγματεύσεων ,  με σκοπό την υπογραφή τοπικής κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

β. Την ισχύουσα κλαδική ΣΣΕ ξενοδοχοϋπαλλήλων όλης της χώρας που κηρύχτηκε ήδη υποχρεωτική.

γ. Δείγμα σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου , όπου Ξενοδόχοι , μέλη της Ένωσης , υποχρεώνουν τους εργαζόμενους να το υπογράψουν , ώστε να γίνει η πρόσληψη.

Υπάρχουν βέβαια και χειρότερες περιπτώσεις όπου οι Ξενοδόχοι κλείνουν προφορικές συμφωνίες ‘’πακέτο’’ με τους εργαζόμενους , πάντα με δυσμενέστερους όρους από τους όρους της κλαδικής ΣΣΕ.

δ. Σας στέλνουμε ορισμένες φωτογραφίες από δωμάτια που δώθηκαν φέτος  από ξενοδόχο για να μείνουν οι εργαζόμενοι .

Ο καθένας πλέον μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του , γιατί οι ξενοδόχοι δεν προσέρχονται στις διαπραγματεύσεις  και γιατί οι νέοι απομακρύνονται απ τα τουριστικά επαγγέλματα.

 

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Τρικάλων: Δυναμώνουμε τον αγώνα για ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, σύστημα Υγείας – Πρόνοιας για όλους

Το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων εκφράζει την στήριξή του στην προγραμματισμένη με απόφαση της γενικής...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Ο λαός του Πειραιά σε αγωνιστική ετοιμότητα ενάντια στα πολεμικά σχέδια

Ανεπιθύμητος ο Μάρκο Ρούμπιο – Ο λαός του Πειραιά σε αγωνιστική ετοιμότητα ενάντια στα...