Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας : Συνάντηση με την Διεύθυνση του ΟΑΕΔ Κέρκυρας

0
image_pdfimage_print

Σε συνέχεια της συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία του Συνδικάτου μας με την Διεύθυνση του ΟΑΕΔ Κέρκυρας κατά την διάρκεια του Συλλαλητηρίου τις 9 Απρίλη , σας ενημερώνουμε με την παρούσα ότι οι εργαζόμενοι στα τουριστικά γραφεία, τουριστικά επαγγέλματα ,οδηγοί τουριστικών λεωφορείων , που έχουν απορριφθεί οι αιτήσεις τους για επιδότηση ανεργίας λόγω της αδυναμίας των επιχειρήσεων που εργάστηκαν το 2020 να τους χορηγήσουν βεβαίωση εποχικότητας αναγκάστηκαν για άλλη μία φορά να βγουν μαζικά στους δρόμους με το Συνδικάτο ζητώντας το αυτονόητο.

Ακόμη και η προσπάθεια της κυβέρνησης σας να χρυσώσει το χάπι των εργαζομένων στον επισιτισμό τουρισμό με την έκτακτη δίμηνη στήριξη Ιανουαρίου , Φεβρουαρίου , έπεσε στο κενό αφού μεγάλος αριθμός εργαζομένων του κλάδου έμεινε  έξω τόσο απ το 534 ευρώ , (Εργάνη), όσο και από το 399 ευρώ(ΟΑΕΔ) για τους μη υποχρεωτικής επαναπρόσληψης.

Είναι δε εξοργιστικό να μένουν έξω και από αυτό το δίμηνο αυτοί που αφήσατε έξω απ το 3μηνο του ΟΑΕΔ το καλοκαίρι , επειδή είχαν λάβει τον Χειμώνα 2019- 2020 λίγες ημέρες επίδομα ανεργίας περισσότερες απ τις 80 ημέρες.

Με την επισήμανση ότι η υπομονή τελειώνει και η οργή ξεχειλίζει σε συνδυασμό με την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι σε επισιτισμό τουρισμό ζητάμε την  ικανοποίηση της δέσμης αιτημάτων που αφορούν τον ΟΑΕΔ ως ακολούθως:

  1. Άρση του κριτηρίου της εποχικότητας ώστε να επιδοτηθούν όσοι εργάστηκαν στις τουριστικές επιχειρήσεις το 2020 και απερρίφθησαν για   το κριτήριο αυτό  οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας.
  2. Έγκριση των ενστάσεων όσων απερρίφθησαν οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας για διάφορους λόγους που έχουν να κάνουν με την αναστάτωση που προκάλεσαν οι επιπτώσεις της πανδημίας.
  3. Καταβολή επιδόματος ανεργίας σε όλους όσους δεν έλαβαν και είχαν εργαστεί το 2019 ή το 2020 σε τουριστικές , επισιτιστικές , ξενοδοχειακές επιχειρήσεις χωρίς όρους και προϋποθέσεις
  4. Καταβολή έκτακτου επιδόματος 600 ευρώ για το Πάσχα σε όλους τους εργαζόμενους σε επισιτισμό, τουρισμό , ξενοδοχεία που εργάστηκαν το 2019 ή το 2020 χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  5. Καταβολή του έκτακτου δίμηνου ενίσχυσης του ΟΑΕΔ σε όλους τους εργαζόμενους του τουριστικού και   του επισιτιστικού κλάδου  χωρίς αποκλεισμούς
  6. Επίλυση των ενστάσεων για απώλεια προθεσμιών ‘’ δήλωσης παρουσίας’’ στις τοπικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ .
  7. Καταβολή επιδόματος ανεργίας στους νέους με 50 και όχι με 80 ένσημα.
Share.

Comments are closed.