Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας – Απεργία των εργαζομένων στο ξενοδοχείο APOLLO

0

Ξανά οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στο δρόμο , αυτή την φορά με 24ωρη απεργία στο ξενοδοχείο APOLLO PALACE στην Μεσογγή.

Η εργοδοσία με απύθμενο θράσος που εδράζει στην καθοδήγηση της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας , την ανοχή των κρατικών μηχανισμών ελέγχου του ΕΦΚΑ και του ΣΕΠΕ , έχει επιβάλλει εδώ και χρόνια την εργασία κατά τις ημέρες των ρεπό, χωρίς να βάζει ούτε ένσημο  πάνω από τα 25 συμβατικά.

Την ίδια ώρα πληρώνει με δική της ‘’τιμολόγηση’’ τα δεδουλευμένα ρεπό , εκτός του συμβατικού τρόπου πληρωμής του μισθού.

Την τακτική αυτή εφαρμόζουν και ορισμένα ξενοδοχεία του σκληρού πυρήνα της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας , παραβιάζοντας έτσι την κλαδική ΣΣΕ των ξενοδοχοϋπαλλήλων ,  που προβλέπει τις προϋποθέσεις και τον τρόπο αμοιβής – ασφάλισης της εργασίας σε ημέρες ρεπό.

Απαιτούμε εδώ και τώρα η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας η οποία συχνά –πυκνά επικαλείται την κλαδική ΣΣΕ,  για να αποφύγει την υπογραφή τοπικής ΣΣΕ, να επιβάλλει στα μέλη της την πιστή εφαρμογή της και να μην μείνει στις προφορικές ‘’δεσμεύσεις’’ του πρόεδρου της.

Οι εργαζόμενοι του APOLLO PALACE όπως και οι εργαζόμενοι όλων των ξενοδοχείων,  θα συνεχίσουν την μάχη μέχρι την ικανοποίηση τόσο των ειδικότερων (κατά ξενοδοχείο) , όσο και των γενικών αιτημάτων τους για:

Εφαρμογή της κλαδικής ΣΣΕ ξενοδοχουπαλλήλων (ωραρίων ,διαλειμμάτων ,πρόγραμμα ΡΕΠΟ) και όλων των άλλων διατάξεων -Διόρθωση μισθοδοσιών  και ασφαλιστικής κάλυψης

-Προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας.

-Καθιέρωση ανθρωπίνων συνθηκών εργασίας με περιορισμό του όγκου δουλειάς  που καλούνται να βγάλουν οι εργαζόμενοι.

-Υπογραφή Επιχειρησιακής ΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.