Δευτέρα, 15 Αυγούστου

Συνδικάτο Βιομηχανικού Επισιτισμού Κ.Μακεδονίας: Μονόδρομος η οργάνωση της πάλης  για την υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης με αυξήσεις 

0

Μονόδρομος η οργάνωση της πάλης  για την υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης με αυξήσεις  και η αποδυνάμωση των εκφραστών των εργοδοτικών συμφερόντων σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο.

Το Συνδικάτο Βιομηχανικού Επισιτισμού  Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει στην απεργία που προκήρυξε η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων και Πότων στις  30 Ιουνίου  με βασικό αίτημα την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με αυξήσεις.

Όπως μας απέδειξε πολύ πρακτικά η περίοδος της πανδημίας , η συλλογική σύμβαση εργασίας, είναι πολλά περισσότερα από έναν μισθό. Είναι οι όροι με τους οποίους εργαζόμαστε.

Όροι για τους οποίους το Συνδικάτο μαζί με την Ομοσπονδία  παλεύουν καθημερινά , φέρνοντας  στο προσκήνιο τις σύγχρονες ανάγκες και τα συμφέροντα των εργαζομένων, χωρίς να υποτάσσονται στην επιχειρηματολογία και τους διάφορους ισχυρισμούς των εργοδοτών του κλάδου, οι οποίοι ενισχύονται σταθερά από όλες τις κυβερνήσεις και τους νόμους που ψηφίζονται,  δεν σταματούν να προβάλλουν όλο και περισσότερες απαιτήσεις για τα δικά τους συμφέροντα .

Γνωρίζουμε, όπως το γνωρίζουν και οι εργαζόμενοι , ότι  στην μάχη για την υπογραφή  Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας , απέναντι μας έκτος από την εργοδοσία και το πολιτικό της προσωπικό , έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τη τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές δυνάμεις της ηγεσίας του Ε.Κ.Θ και της Γ.Σ.Ε.Ε.

Λειτουργώντας διαλυτικά  δεν σταματούν να ποτίζουν τους εργαζόμενους με το δηλητήριο της μοιρολατρίας, της ηττοπάθειας, της αναποτελεσματικότητας των αγώνων, όπως απέδειξε και η τελευταία τους συνάντηση με τον ΣΕΒ, όπου στην ουσία απεμπόλησαν το δικαίωμα των εργαζομένων στην πάλη και στη διεκδίκηση της αύξησης του βασικού μισθού και μεροκάματου μέσα από την ΕΓΣΣΕ.

Καθώς δεν έχουμεμνήμηχρυσόψαρου, θυμόμαστεότι οι ίδιες ηγετικές ομάδες την περίοδο της πανδημίας , την ώρα που η κυβέρνηση  τσάκιζε κάθε  πλευρά της ζωής της εργατικής  τάξης  η μόνη τους απασχόληση  ήταν να αξιολογούν τα  επιδημιολογικά δεδομένα καλώντας μας να « κάτσουμε στα αυγά μας» .

 ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ

Αντλούμε την  δύναμη μας από την αγωνιστική πείρα του ταξικού εργατικού κινήματος, παλιότερη και πιο πρόσφατη, όπως η μάχη των εργατών στην COSCO, στη ναυπηγοεπισκευή, στις κατασκευές, στη διανομή.

Εμπνεόμαστε από τις κατακτήσεις που η εργατική τάξη απέσπασε με σκληρούς αγώνες και θυσίες. Η ίδια η ζωή αποδεικνύει ότι όταν οι εργαζόμενοι πιστέψουν στη δύναμή τους και μπουν συλλογικά, αποφασιστικά, μαχητικά στον αγώνα, μπορούν να αντιμετωπίσουν ακόμα και τα πιο μεγάλα εμπόδια, να κάμψουν και τον πιο ισχυρό αντίπαλο, να αποκτήσουν αγωνιστική πείρα – παρακαταθήκη για τη συνέχεια και για τις μελλοντικές, ακόμα πιο απαιτητικές μάχες. Ας γίνει, λοιπόν, υπόθεση όλων μας η μάχη για την υπογραφή της Κλαδικής ΣΣΕ.

Η  επιτυχία του αγώνα μας εξαρτάται από τη συμμετοχή μας, από τη συσπείρωση στο Συνδικάτο, από την πίεση που θα ασκήσουμε στην εργοδοσία, η οποία αντιμετωπίζει με ενιαίο τρόπο το πάγιο αίτημα και την ανάγκη των εργαζόμενων να υπογραφεί η Κλαδική ΣΣΕ και μέχρι σήμερα φέρει ακέραιη την ευθύνη για τη μη υπογραφή της.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.